Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
Jūs esate čia: Pradžia » Visos temos » Kultūriniai maistiniai augalai
 
 

Kultūriniai maistiniai augalai

.
(0) 2024-05-21 4
Ūkininkai siekia, kad grūdų derlius liktų Lietuvoje: daug vilčių siejama su atsinaujinančiais degalais.
(0) 2024-05-19 4
Daugumos pamėgtų skrebučių su avokadu kaina netrukus gali smarkiai išaugti – klimato kaita kelia grėsmę šiems vaisiams.
(0) 2024-04-06 13
Atšilus orams intensyviai pradėjo augti laukiniai pavasariniai augalai. Nemažai jų naudojama maistui, sveikatai pagerinti. Vieni mėgstamiausių – gamtoje natūraliai augančių meškinių česnakų lapai.
(1) 2023-12-28 4
Moksliniame žurnale PNAS paskelbtame tyrime Švendijos, Linšiopingo (Linköping) universiteto mokslininkai sukūrė elektrai laidų „dirvožemį“, skirtą bežemiam auginimui, vadinamam hidroponika. Miežių daigai auga vidutiniškai 50 proc. greičiau, kai jų šaknų sistema elektra stimuliuojama nauju auginimo substratu, rašo portalas eurekalert.org.
(0) 2023-12-23 -2
NASA analitikų duomenimis, rusų laikinai okupuotose Ukrainos teritorijose šiais metais nuimtas maždaug 6,4 mln. tonų kviečių ir beveik 1,5 mln. tonų saulėgrąžų sėklų derlius. Apie tai pranešė naujienų agentūra „Bloomberg“.
(0) 2023-12-18 11
JAV dietologai nusprendė „sumažinti“ šakniavaisių maistinę vertę kitų produktų, kurie, jų nuomone, naudingesni, naudai.
(0) 2023-11-09 7
Nors ant persikų esantys pūkeliai gali atrodyti atsitiktinis (ir, tiesą sakant, gana žavus) šio skanaus vaisiaus evoliucinis bruožas, iš tiesų jie turi labai konkrečią paskirtį.
(2) 2023-10-16 2
Prancūzijos Bordo regiono vynai paprastai būna geresni, kai vynuogės auginamos tais metais, kai žiemos būna drėgnos, o vasaros – karštos ir sausos. Dėl klimato kaitos tokie orai darosi vis dažnesni, todėl iš dalies galima paaiškinti, kodėl per pastaruosius 70 metų Bordo vynai gerėjo.
(0) 2023-10-14 7
Pagaliau nustatyti genai, dėl kurių morkos tampa oranžinės spalvos – ir biologai geriau supranta, kodėl jos tokios maistingos.
(1) 2023-10-09 1
Nors savaitgalį Lietuvoje kai kur jau iškrito pirmasis sniegas, nemaža dalis ūkininkų vis dar sprendžia rekordiškai šilto rugsėjo padarinius, teigia agronomijos ekspertas. „Pagrindinės problemos, kurios verčia ūkininkus sukti galvą – staigus rapsų augimo pagreitis ir nelaukti svečiai laukuose“, – pastebi agronomas Andrius Romaneckas, mikrobiologinius produktus žemės ūkiui gaminančios įmonės „Biotina“ direktorius. Jis dalinasi patarimais, kaip išvengti galimų žiemos derliaus nuostolių.
(0) 2023-10-08 8
Ar žinojote, kad Žemėje yra prieskonis, vertingesnis net už auksą?
(0) 2023-09-09 2
Mokslininkai sukūrė rožinį ananasą: iš išorės jis neįmantrus, o viduje – rausvas, rašo livescience.com.
(0) 2023-08-18 -1
Stichinės nelaimės, nepalankios oro sąlygos ir invazinės ligos – visa tai prisidėjo prie kai kurių svarbiausių pasaulio maisto produktų rinkos suniokojimo, rašo „Business Insider“.

Jūsų požiūris

Aktyvios diskusijos