Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
Jūs esate čia: Pradžia » Visos temos » Mėsos gaminiai
 
 

Mėsos gaminiai

.
(0) 2024-03-25 12
Mokslininkai teigia, kad norint prisidėti prie planetos išsaugojimo, pitonai turėtų būti įtraukti į mūsų racioną, rašo „Daily Mail“.
(0) 2024-03-18 2
Laboratorijoje užauginta mėsa buvo reklamuojama kaip būdas tausoti aplinką, tačiau dabar mokslininkai žengia dar vieną žingsnį į priekį ir siūlo žmonėms valgyti pelėsį, rašo „Daily Mail“.
(0) 2024-03-08 12
Tokia mėsa sukelia pilvo pūtimą ir neigiamai veikia visos virškinimo sistemos veiklą.
(0) 2023-11-04 -5
Žmonės yra įpratę ant tabako gaminių matyti griežtus įspėjimus, įspėjančius apie galimą mirtiną pavojų sveikatai. Dabar tyrimas rodo, kad panašus maisto produktų ženklinimas galėtų padėti jiems priimti išmintingesnius sprendimus ne tik dėl savo sveikatos, bet ir dėl planetos ateities, rašo „The Guardian“.
(0) 2023-05-19 1
Maisto produktų sudėties ženklinimas – svarbus ne tik dėl to, kad vartotojai žinotų, kokios žaliavos buvo naudojamos gamyboje, bet ir dėl to, kad vartotojas žinotų, jog produkto sudėtyje nėra įvairių alergenų ar medžiagų, kurių jo organizmas netoleruoja. Maistas gali paveikti vartotojų sveikatą, todėl labai svarbu, kad jis būtų pagamintas kokybiškai ir saugiai, o ženklinimas – tikslus ir atitinkantis keliamus reikalavimus. Nors pažeidimų šioje srityje kartais pasitaiko, tačiau kontroliuojanti institucija į tai reaguoja griežtai, – teigia advokatų kontoros „TGS Baltic“ patarėja Aleksandra Fedotova.
(14) 2023-03-04 -6
Maisto prekių parduotuvėse nesunkiai galima įsigyti vištienos, jautienos ar kiaulienos gaminių, tačiau vis dažniau šalia jų pirkėjai išvysta ir įvairius mėsos analogus. Iš daržovių, riešutų ar grybų gaminami mėsos pakaitalai sėkmingai skinasi kelią tiek tarptautinėje, tiek šalies rinkoje, o siekdami sukurti dar tvaresnius maisto produktus, laboratorijose pluša ir lietuvių mokslininkai.
(0) 2022-12-19 24
Bulvių negalima valgyti su mėsa. Kažkur sklandant šį teiginį tikriausiai esame girdėję visi. Tačiau ar tikrai? Pasak Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto profesoriaus, mitybos mokslininko Rimanto Stuko, toks lietuvių derinys tikrai galimas, tik verta prisiminti, kaip bulves valgyti, kad gautume kuo daugiau naudos.
(5) 2022-08-07 4
Prancūzų mokslininkas, pasidalinęs „Webbo teleskopo nuotrauka“, internete sukėlė tikrą audrą - dabar paaiškėjo paslaptis.
(8) 2022-07-12 -2
Atsisakančiųjų mėsos gretoms augant milžinišku tempu, tobulėja ir sprendimai, keičiantys vartotojų valgymo įpročius. Mėsos analogai – anokia naujovė, bet ar teko girdėti apie mėsą iš musių lervų? Kauno technologijos universiteto Maisto instituto (KTU MI) mokslininkė Aelita Zabulionė atskleidžia, jog musių lervos itin vertingos kuriant mėsos analogus – jos praturtintos baltymais, labai greitai auga ir ilgai negenda.
(0) 2022-07-11 -1
Tyrėjai pirmą kartą praneša apie jautienos ir kiaulienos užterštumą mikroplastiku, kuris taip pat rastas ir fermose esančių karvių ir kiaulių kraujyje.
(1) 2022-03-26 5
Paimate skilandį. Pjaunate riekelę. Grožitės baltais kaip perlai lašinukais. Ir dabar pasaulis apsiverčia aukštyn kojomis: pasirodo, tame skilandyje nėra lašinukų. Paaiškėja, kad lašinukai pagaminti iš aliejaus. Arba kad išvis juose nėra riebalų. Ir nors tai skamba kaip fantastika, visgi tai gali būti realybė.
(6) 2022-03-20 31
Daugelis žmonių mėgsta lašinius, bet tikrai ne visi žino visas vertingas lašinių ypatybes.
(3) 2022-02-03 8
Nepraėjo tiek daug laiko nuo naujųjų metų pradžios ir žmonės vis dar galvoja apie savo pažadus ir tikslus 2022-iesiems.
(4) 2022-01-19 28
Kelios kompanijos jau augina laboratorinę mėsą. Šiuo metu ji yra pakankamai brangi, tačiau su laiku ji tikrai atpigs. Be to, tai yra mėsa, o ne kažkoks augalinės kilmės produktas - tos pačios riebalų ir raumenų ląstelės. Tik ar jūs valgytumėte laboratorijoje užaugintą mėsą?

Jūsų požiūris

Aktyvios diskusijos