Mityba
.
(1)
2024-12-03
0
Kaip ilgiausiai išlaikyti alaus bokalą šaltą? Žinoma, pasitelkiant mokslą. Bent jau taip nusprendė vienas mokslininkas, nustatęs optimalios formos indą, kuris išlaiko įpiltą alų šaltą kiek tik įmanoma ilgiau.
(0)
2024-12-03
12
Žiemą visi nori būti sveiki: kad nosis nebėgtų, gerklė neskaudėtų, kosulys neerzintų. Dauguma taip pat atidžiai rūpinasi širdies ir kraujotakos sistemos būkle: tiriasi kraują, seka įvairius rodiklius, matuojasi kraujospūdį. O apie kaulų sveikatą ar dažnai pagalvojate?
(0)
2024-12-03
2
Atlikus didelės apimties tyrimą paaiškėjo, kad kavos gėrimas keičia mūsų žarnyne gyvenančius mikroorganizmus, o tai gali turėti didelės įtakos sveikatai, rašo „Newsweek“.
(0)
2024-12-02
8
Rausvoji Himalajų druska, kuri dar visai neseniai buvo tik prabangių įstaigų reikalas (bent jau Vakarų pasaulyje), sparčiai išpopuliarėjo, nes apie ją kalbama kaip apie viską – nuo skanesnės ar sveikesnės įprastos druskos versijos iki tikrų tikriausios panacėjos. Žinoma, kaip ir visada, tiesa yra kur kas sudėtingesnė.
(0)
2024-11-30
11
Svogūnai jau tūkstančius metų yra svarbi mitybos dalis ne tik dėl skonio, bet ir dėl savo naudingų savybių sveikatai. Jie priskiriami supermaisto kategorijai, o moksliniai tyrimai patvirtina jų naudą.
(0)
2024-11-29
13
Liūdnai pagarsėjęs cholesterolis yra sudedamoji dalis, reikalinga tinkamam viso organizmo, ypač smegenų, endokrininės ir virškinimo sistemos, veiklai. Tačiau MTL cholesterolio perteklius yra pavojingas, nes užkemša venas ir gali sukelti aterosklerozę, infarktą ar insultą.
(0)
2024-11-29
11
Šios sultys nekaloringos, 100 g – tik apie 60 kcal. Dėl šios priežasties jos gali būti sėkmingai vartojamos lieknėjimo dietos metu kaip sveikas saldintų gėrimų pakaitalas.
(0)
2024-11-28
-2
Kiekvienas, kuris bent kartą kepė ant keptuvės, susidūrė su spragsinčio aliejaus problema. Tai ne tik sukelia netvarką virtuvėje, bet ir gali kelti pavojų šalia esantiems žmonėms. Šie paprasti triukai padės visam laikui atsikratyti šio nemalonumo.
(0)
2024-11-28
5
Tai gėrimas, kuriame yra vertingų bioaktyvių junginių, tokių kaip fenolio rūgštys, organinės rūgštys bei vitaminai.