Kultūriniai maistiniai augalai
.


Pomidorai, kurie pasiekia parduotuvių lentynas, dažnai nuvilia skoniu – jie vandeningi, prėski ir beveik neturi aromato. Tačiau dėl to kaltas ne vien augintojas ar mūsų skonis. Šio reiškinio priežastis gali nustebinti net ir didžiausius daržovių mėgėjus.


Lengva manyti, kad branduolinis karas paveiks tik tuos, kurie yra pakankamai arti, kad matytų tą siaubingą debesį. Iš tiesų, nelaimė gali apimti visą pasaulį, rašo „Science Alert“. Naujas tyrimas rodo, kaip smarkiai nukentėtų pasaulinė maisto gamyba įvairiais branduolinės žiemos scenarijais.


Raudoni ir geltoni vaisiai, pūvantys ant šaligatvių, yra įprastas vaizdas daugelyje miestų. Verta atgaivinti pamirštą vaikystės skonį ir užtikrinti, kad kuo mažiau vaisių būtų iššvaistyta.


Prekyvietėse jau pasirodė pirmosios lietuviškos braškės. Bet ar kada susimąstėte, kurios braškių veislės yra geriausios? Tikriausiai nedaugelis žmonių tai daro. Mes tiesiog perkame tas, kurios mums vizualiai patinka. Namuose paaiškėja, kad jos nėra labai skanios. Kaip atskirti skirtingas braškių veisles? Kurias verta pirkti?


Daugumos pamėgtų skrebučių su avokadu kaina netrukus gali smarkiai išaugti – klimato kaita kelia grėsmę šiems vaisiams.


Šiuo metu skaičiuojama, kad vidutinis lietuvis per metus suvalgo apie 100 kg bulvių.