Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
Jūs esate čia: Pradžia » Visos temos » Prieskoniniai kultūriniai augalai
 
 

Prieskoniniai kultūriniai augalai

.
(0) 2021-12-04 3
Prieskoniais nuo senų laikų garsėja Azija, o Indija yra laikoma didžiausia prieskonių eksportuotoja pasaulyje. Tačiau vienas žymiausių prieskonių – čili pipiras – kilo ne iš Indijos, ir net ne iš Azijos.
(1) 2020-11-19 6
Muskato riešutai naudojami kaip prieskonis. Įprastai jo reikia visai nedaug - vos keli žiupsneliai sriubai, troškiniui, bulvių ar mėsos patiekalams suteiks malonesnį skonį. Bet ar žinojote, kad muskato riešutas gali turėti ir haliucinogeninį poveikį?
(1) 2020-08-14 3
Vasara – ant kepsninės ruoštų patiekalų ir šviežių daržovių salotų metas. O kas geriau pagardina sezoninius patiekalus, jei ne prieskoninės žolelės? Maisto ekspertai paaiškino, kuo sveikatai naudingos populiarios žolelių rūšys ir dalijasi patarimais, su kokiais maisto produktais jas geriausia derinti.
(1) 2020-06-02 13
Vanilė - klasikinis konditerijos gaminių prieskonis. Vaniliniai ledai, vanilinis kremas ir net vaniliniai kvepalai. Tačiau kartu vanilė yra vienas iš brangiausių pasaulio prieskonių. Kaip tai gali būti - kaip vanilė gali būti taip plačiai naudojama, jei yra tokia brangi? Ir kodėl ji tokia brangi?
(0) 2020-03-09 8
Iš vienų augalų išgaunamas brangiausias pasaulyje prieskonis, o kiti vadinami mirtinu maistu. Mokslininkai perspėja, kad savigyda vaistiniais augalais yra pavojinga – augalinės kilmės preparatų vartojimą ligoms gydyti turi rekomenduoti tik medicinos srities specialistai.
(3) 2017-05-23 84
Viso pasaulio spauda rašė apie prieš keletą metų aštriausio pipiro titulą pelniusio pipiro aštrumą. Tik drąsiausi ryžosi jį suvalgyti ir beveik visada pasigailėdavo. Tačiau, kad ir koks aštrus pipiras bebūtų, visada atsiranda aštresnių. Vienas Velso sodininkas atsitiktinai išvedė tokį pipirą, kad prieš jį nublanksta bet koks kitas šios genties augalas.
(0) 2014-01-29 0
Nors raudonasis pipiras (dar kitaip čili pipiras) yra naudojamas nuo priešistorinių Inkų ir Actekų tautų klestėjimo laikų, tačiau jo genomas buvo galutinai išnagrinėtas tik praėjusių metų pabaigoje. Gausi tarptautinė mokslininkų komanda, siekdama genų tyrimais nustatyti efektyviausius augalų veisimo būdus, atskleidė keletą labai intriguojančių šio pipiro paslapčių.
Metai: visi

Jūsų požiūris

Aktyvios diskusijos