Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
Jūs esate čia: Pradžia » Visos temos » Medžių sula
 
 

Medžių sula

.
(1) 2019-03-27 7
Nuo seno lietuvių mėgstama beržų sula išgyvena renesansą – vietos ūkininkai skaičiuoja gerokai augančią paklausą, o kartu ir išaugsiančias pajamas. Ekologiškos ir natūralios mitybos tendencijos padiktavo verslo kryptį ir Lietuvos maisto pramonei – produktų gamyboje naudoti beržų sulą, išgautą išskirtinai tik iš Lietuvoje augančių beržų. Ūkininkas Ritas Kvietkus sako šiemet turintis užsakymą išgauti 50 tonų beržų sulos ledų gamybai – tai didžiausias jo ūkyje užsakytas kiekis. Produktai su Lietuvos ūkyje išgauta ekologiška beržų sula, planuojama, keliaus ir už Atlanto – į saulėtąją Kaliforniją.
(0) 2018-03-18 5
Daugelį lietuvių kankina klausimas, ar sveika gerti sulą. Tai – sezoninis produktas, tekantis iš medžių vos kelias savaites per metus. Tiek beržų, tiek klevų sula turi sveikatai naudingų savybių, tarp kurių – odos jauninimas, bakterijų šalinimas ir net kraujospūdžio mažinimas, LRT televizijos laidoje pabrėžia Lietuvos sveikatos mokslų universiteto profesorius Alvydas Unikauskas.
(3) 2015-04-12 23
Lietuvoje medžių sula turėtų būti išgaunama masiškai ir tik su specialia įranga. Tai duotų daug pridėtinės vertės, šalis būtų aprūpinama vertingu gėrimu, dalis jo galėtų būti netgi eksportuojama. Taip mano Aleksandro Stulginskio universiteto (ASU) profesorius Vladas Vilimas, ketvirtadienį viešėjęs Tymo turgelyje Užupyje ir skaitęs pranešimą apie galimybes mūsų šalyje sulą naudoti didesniu mastu.
Metai: visi

Jūsų požiūris

Aktyvios diskusijos