Mityba
.
(0)
2024-11-23
3
Tai gėrimas, kuriame yra vertingų bioaktyvių junginių, tokių kaip fenolio rūgštys, organinės rūgštys bei vitaminai.
(0)
2024-11-23
12
Daugeliui žmonių alus yra neatsiejama atsipalaidavimo dalis. Tačiau svarbu suprasti, kad tai yra alkoholis, kuris gali turėti nemalonių pasekmių sveikatai ir savijautai, ypač jei jo geriate dažnai ir per daug. Neurologas Richardas Restakas patarė nuo kokio amžiaus reikėtų visiškai nustoti gerti alų.
(0)
2024-11-21
-2
Avižiniai dribsniai paprastai yra sveikas pasirinkimas. Avižinių dribsnių košėje kupina skaidulų, reikalingų maistinių medžiagų ir baltymų, kurie palaiko širdies sveikatą, gerina virškinimą, padeda kontroliuoti svorį ir cukraus kiekį kraujyje. Avižiniai dribsniai gali prisidėti prie subalansuotos mitybos ir netgi sumažinti uždegimą bei cholesterolio kiekį.
(0)
2024-11-20
11
Atsižvelgiant į tai, kad širdies ir kraujagyslių ligos išlieka pagrindine suaugusiųjų mirties priežastimi Jungtinėse Amerikos Valstijose, verta kuo labiau rūpintis širdies sveikata.
(0)
2024-11-20
1
Šio gėrimo receptą pateikė amerikiečių dietologė Maty Harrington. Teigiama, kad šis gėrimas ne tik stiprina imuninę sistemą, bet ir palaiko virškinimo sistemą. Šaltuoju metų laiku ekspertė geria jį kiekvieną rytą.
(0)
2024-11-17
36
Jie skaidomi tik storojoje žarnoje, kur aprūpina maistu gerąsias bakterijas. Todėl jie papildomai praturtina bakterinę florą ir palaiko virškinimą.
(0)
2024-11-17
16
Kuris bananas sveikesnis – žalias, geltonas ar pernokęs? Gali atrodyti, kad tai skonio reikalas. Tačiau paaiškėjo, kad skirtingai sunokę bananai naudojami skirtingai. Kurie iš jų yra naudingiausi?
(0)
2024-11-13
3
Žmonės raugina maistą ir gėrimus jau mažiausiai 13 000 metų – ir beveik tiek pat laiko kalba apie jų naudą sveikatai. Tačiau nepaisant ilgos rauginimo istorijos, tik dabar pradedame aiškintis, ar šie maisto produktai iš tiesų yra naudingi mūsų sveikatai, rašo „New Scientist“. Skirtingai nei mūsų protėviai, dabar jau žinome, kaip vyksta fermentacija: mikrobai (pavyzdžiui, tam tikros mielės ir bakterijos) suskaido grūdų, vaisių, daržovių ir pieno produktų cukrus taip, kad jie nesugestų ir išgautų unikalų skonį. Tačiau ką tai reiškia mūsų sveikatai?