Druska
.
(0)
2024-06-14
2
Kai kurie maisto produktai ir gėrimai iš tikrųjų gali sumažinti jūsų koncentraciją.
(0)
2024-05-24
2
Jeigu šaukštas, kuriuo valgote maistą, paverstų jį sūresniu, ar vis tiek vartotumėte tiek druskos? Japonijos gėrimų gigantas „Kirin“ teigia, kad atsakymas į klausimą yra ne, ir Tokijuje pristato unikalų šaukštą „Electric Salt“.
(0)
2024-04-22
16
Prasta mityba – vargas sveikatai. Netinkamai valgančius žmones lydi nutukimas, širdies ligos, 2 tipo diabetas ir vėžys. Medikai dėl to kaltina didelius natrio, riebalų ir cukraus kiekius maiste. Tačiau nebuvo aišku, kokiu būdu tai sukelia onkologines ligas.
(0)
2024-04-11
4
Daugelis žmonių suvartoja daugiau natrio nei pataria gydytojai. Ypač neramina, kad sūrų maistą renkasi tie, kurie turi trapią širdį.
(0)
2023-11-07
2
Kasmet daugiau kaip 2500 australų miršta nuo ligų, susijusių su per dideliu druskos naudojimu – daugiausia, širdies ligų ir insultų, rašo sciencealert.com.
(0)
2023-09-18
7
Miego ekspertė įspėjo dėl dažnai kramsnojamo užkandžio, kuriuo daugelis mėgsta pasimėgauti po vakarienės, – pasirodo, iš tiesų jis gali sutrukdyti normaliai išsimiegoti visą naktį.
(4)
2023-05-06
11
Kavą žmonės paprastai saldina ir (arba) balina. Daugelis pripažintų, kad šiek tiek cukraus arba riešutų sirupo, na, dar šlakelis pieno kavos jokiu būdu nepagadina, o kartais net pagerina, nes panaikina kavai būdingą kartumą, kuris ne visiems priimtinas.
(0)
2023-04-02
6
Žmonėms, kurie turi aukštą kraujospūdį, būtų naudinga sumažinti druskos suvartojimą, rodo naujas tyrimas.
(3)
2022-05-24
-2
Donecko srityje dėl Rusijos karinės agresijos daugiau nei prieš mėnesį buvo uždaryta didžiausia Europoje druskos kasybos įmonė „Artiomsol“.
(3)
2021-02-16
8
Atliktas tyrimas Lietuvoje parodė, kad druskos suvartojame dvigubai daugiau nei rekomenduoja Pasaulio sveikatos organizacija. O jodo – atvirkšiai: net kas antram lietuviui jo trūksta. Tokie lietuvių įpročiai nėra geri, mat dėl druskos kyla širdies ir kraujagyslių ligų rizika. Kodėl net ir ribojant papildomos druskos kiekį jos galime nepastebimai suvartoti per daug ir ką daryti, kad netrūktų jodo, laidoje „Sveiki! su gydytoju V. Morozovu“ pasakojo gydytoja endokrinologė Lina Zabulienė.
(0)
2021-01-04
10
Galvos svaigimas – opi problema, daranti didelę įtaką kasdienio gyvenimo kokybei. Su šiuo negalavimu bent kartą gyvenime tenka susidurti bene kiekvienam pacientui.
(0)
2020-10-27
24
Nesveikas maistas kenkia ir širdžiai, ir kraujagyslių sistemai. Klystate, jei manote, kad kenksmingiausi produktai yra kiauliena, lašiniai, ar kiaušiniai. Sužinokite, kas iš tikrųjų mums kenkia labiausiai.
(0)
2019-09-01
3
Žmogaus kūnui reikalingas nedidelis kiekis natrio, kad jis tinkamai veiktų, o jo paprastai yra druskoje (natrio chloridas). Tačiau šiandien dauguma žmonių suvartoja per daug druskos, padidindami širdies ir kraujagyslių ligų riziką visame pasaulyje, teigia Fengas He – pasaulinių sveikatos tyrimų profesorius Londono Karalienės Marijos universitete.
(0)
2019-01-02
10
Pirkdami maisto produktus parduotuvėje, skaitykite jų etiketes – juose gali būti medžiagų, kurios skatina senėjimo procesą, LRT TELEVIZIJOS laidoje „Klauskite daktaro“ sako Lietuvos sveikatos mokslų universiteto profesorius Alvydas Unikauskas. Pasak jo, šias medžiagas daugelis kasdien vartojame net nežinodami, kaip jos atsiliepia mūsų jaunatviškumui – tiek išvaizdai, tiek savijautai.