Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
Jūs esate čia: Pradžia » Visos temos » Riebalai ir riebus maistas
 
 

Riebalai ir riebus maistas

.
(0) 2024-06-07 6
Vis daugėja įrodymų, kad į dienos racioną įtraukus vos vieną šaukštelį kokybiško alyvuogių aliejaus galima labai padėti savo sveikatai ir gerai savijautai.
(0) 2024-04-28 10
Ingredientai, iš kurių gaminate maistą, pvz., aliejus, gali turėti didelę įtaką jūsų sveikatai, todėl kai kurių aliejų geriau išvis nenaudoti.
(0) 2024-04-22 16
Prasta mityba – vargas sveikatai. Netinkamai valgančius žmones lydi nutukimas, širdies ligos, 2 tipo diabetas ir vėžys. Medikai dėl to kaltina didelius natrio, riebalų ir cukraus kiekius maiste. Tačiau nebuvo aišku, kokiu būdu tai sukelia onkologines ligas.
(3) 2024-04-15 -26
Diskusijos apie tai, kas sveikiau – sviestas ar margarinas, tęsiasi jau ne vieną dešimtmetį, o argumentų yra įvairių. Tačiau mokslininkai nusprendė išsiaiškinti tiesą šiuo sudėtingu klausimu.
(0) 2023-11-13 -6
Mitybos specialistai paaiškino, kaip tai paveiks jūsų sveikatą – tiek dabar, tiek ateityje.
(0) 2023-09-16 16
Pasirodo, net ne visos patyrusios šeimininkės ir šeimininkai žino, kokį aliejų galima naudoti kepant nepakenkiant sveikatai – rafinuotą ar nerafinuotą saulėgrąžų aliejų.
(0) 2023-05-07 -4
Prieštaringi duomenys glumino mokslininkus dešimtmečius, tačiau jiems pavyko išsiaiškinti, kas yra blogiau: per daug angliavandenių ar per daug riebalų.
(1) 2022-03-26 5
Paimate skilandį. Pjaunate riekelę. Grožitės baltais kaip perlai lašinukais. Ir dabar pasaulis apsiverčia aukštyn kojomis: pasirodo, tame skilandyje nėra lašinukų. Paaiškėja, kad lašinukai pagaminti iš aliejaus. Arba kad išvis juose nėra riebalų. Ir nors tai skamba kaip fantastika, visgi tai gali būti realybė.
(0) 2021-09-11 8
Po daugumos linksmybių, kuriose būna gausu alkoholio, kitą rytą laukia ne toks linksmas jausmas – pagirios. Dažnai prabudę skaudančia galva norime tik vandens ir nesveiko, greito maisto. Ar kada susimąstėte, kodėl organizmas reikalauja būtent jo?
(0) 2021-05-07 -9
Valgyti per daug bet kokių produktų nėra gerai, ypač jei tai sotieji riebalai, kurių yra daugelyje gyvūninės kilmės produktų – mėsoje, sūryje, svieste ar kituose pieno produktai.
(2) 2021-03-22 -2
Miegas žmogui yra labai svarbus. Miegodami mes gyjame, konsoliduojasi mūsų prisiminimai, išsivalo smegenys. Mes pailsime ir gerai išsimiegoję galime visa jėga dirbti dar vieną dieną. Bet kokybiškas miegas mums pasiekiamas ne visada. Kodėl? Štai 5 maisto produktai, kurie jums gali kenkti.
(1) 2021-01-18 -3
Komentarai Dalintis(3) Situacija paprasta: šiek tiek jaučiate liūdesį, tuomet pažiūrite jautrų filmą – ir suvalgote dubenį ledų. Ar bent suprantate, koks riebus yra komfortabilumo jausmą suteikiantis maistas? Tikriausiai ne – ypač tuo metu, kai jį valgote.
(0) 2020-12-27 12
O kas, jeigu mokslas laikosi klaidingo įsitikinimo ir vėžį sukelia visai ne pažeista DNR, o sutrikusi medžiagų apykaita? Kas nutiktų, jeigu įsiklausę į šią naują tiesą, mes visiškai pakeistume savo supratimą ne tik apie vėžį, bet ir apie kitas ligas, pasuktume visiškai nauju keliu ir galėtume kasdien džiaugtis geresne sveikata?
(3) 2020-10-23 32
Tradicinėje Lietuvos gamintojų parodoje „Rinkis prekę lietuvišką 2020“ kaip ir kasmet apdovanoti geriausi metų gaminiai. Vienas jų – išskirtinis ūkininkės Audronės Ispyrian produktas „Aviečių sėklų aliejus“ buvo įvertintas aukso medaliu. Jo kūrime dalyvavo Kauno technologijos universiteto (KTU) Cheminės technologijos fakulteto (CTF) mokslo grupė, vadovaujama profesoriaus Rimanto Venskutonio.

Jūsų požiūris

Aktyvios diskusijos