Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
Jūs esate čia: Pradžia » Visos temos » Maisto poveikis sveikatai
 
 

Maisto poveikis sveikatai

.
(0) 2024-05-18 10
Medikai įspėja – pasaulyje daugėja vėžio atvejų. Ypač didelį susirūpinimą kelia augantis storosios žarnos, krūties ir skrandžio vėžių paplitimas. Tiesa, guodžia gydymo naujovės ir tai, kad kiekvienas iš mūsų sumažinti riziką susirgti onkologine liga.
(0) 2024-04-07 33
Šis gyvensenos pokytis yra itin efektyvus būdas atsikratyti nereikalingų kilogramų.
(0) 2024-03-29 5
Prancūziškos bulvytės ar kepti svogūnų žiedai – gruzdintas maistas, kuriuo mėgaujasi daugybė žmonių. Tačiau naujas tyrimas atskleidžia, kad riebaluose kepti valgiai gali padidinti riziką susirgti demencija.
(1) 2024-03-14 10
Gydytojas įvardijo 5 geriausius maisto produktus norintiems numesti svorio.
(0) 2024-03-14 18
Praėjusią savaitę Singapūre pirmą kartą surengta akademinė konferencija, kurioje savo patirtimi dalijosi žymiausi pasaulio sveiko senėjimo ekspertai. Pasak jų, nėra vieno recepto senstančiam kūnui, ar maisto papildo, kuris būtų universalus ir visiems padėtų išsaugoti tvirtą kūną bei aštrų protą.
(0) 2024-03-04 4
Naujo tyrimo duomenimis, itin apdoroto maisto, paprastai vadinamo greituoju maistu, vartojimas yra susijęs su didesne daugiau nei 30 įvairių neigiamų psichinės ir fizinės sveikatos sutrikimų rizika. Tyrime pabrėžiama, kad tokio maisto vartojimas gali sukelti įvairių sveikatos problemų.
(0) 2024-02-14 -1
Ar teko girdėti apie ispanę Maria Brayas Morera, kuri, sulaukusi 116 metų, pasiekė ilgiausiai gyvenusio žmogaus pasaulio rekordą? Nors tokio amžiaus sulaukia retas gyventojas, tačiau ilgaamžiškumo priežastys nesiliauja dominti mokslininkų. Tarptautinės tyrėjų komandos „Worldometer“ tyrimas atskleidė, kad vidutinė pasaulio gyventojų amžiaus trukmė auga sulig kiekvienais metais, o 2023-iaisiais vidutinė abiejų lyčių gyvenimo trukmė siekė net 73,4 metus. Kokie aspektai nulemia tokius skaičius? Ir kaip mes patys galime prisidėti prie geresnės gyvenimo kokybės puoselėjimo?
(1) 2024-02-08 23
Nueiti 10 tūkst. žingsnių per dieną, maitintis sveikai ir subalansuotai, gerai išsimiegoti, kaitintis pirtyse ar šaldytis rytiniame duše – šiandien populiarūs patarimai, kaip išlaikyti ne tik fizinę, bet ir psichologinę sveikatą. Tačiau kodėl kalbama būtent apie juos? Ir kokie tikslūs veiksmai padės užtikrinti ilgaamžišką gyvenimą? Profesorius Albertas Skurvydas atskleidžia, kur link šiandien krypsta mokslas ir kodėl pradėti rūpintis sveikata verta netgi sulaukus 60-ies.
(0) 2024-02-08 7
Riebalai, esantys giliai pilvo ertmėje, vadinami visceraliniais. Juose „paskęsta“ svarbūs vidaus organai – skrandis, kepenys, tam tikros žarnyno dalys. Maža to, visceraliniai riebalai gamina chemines medžiagas ir hormonus, kurie gali būti kenksmingi organizmui.
(0) 2024-02-07 6
Tyrimai rodo, kad fizinis aktyvumas iš tikrųjų yra naudingas psichinei sveikatai. Teigiama, kad vos 15 minučių pasivaikščiojimas lauke gali pagerinti nuotaiką ir sumažinti depresijos jausmą.
(0) 2024-02-01 3
„Esi tai, ką valgai“, – primena senas posakis. Kivio vaisius gali efektyviai pagerinti nuotaiką, o teigiamas poveikis pasireiškia per 4 dienas, skelbia naujas tyrimas.
(0) 2024-02-01 12
Žvelgdami į žmones, kurie niekada nepriauga svorio, negalite atsistebėti, kaip jie tai daro. Galbūt tai yra jų įsipareigojimas sportuoti. Galbūt potraukis šviežioms daržovėms iš ūkininkų turgaus. Tai gali būti veiksnių derinys, įskaitant tų žmonių genetiką.
(0) 2024-01-31 7
„Cukrinis veidas“ (angl. Sugar Face) yra terminas, vartojamas apibūdinti odai, kuriai būdingi simptomai, susiję su per dideliu cukraus vartojimu, t. y. pavargusi, papilkėjusi, raukšlėta oda.
(1) 2024-01-28 24
Genetikė įvardijo paprastus ir veiksmingus svorio metimo būdus.
(0) 2023-12-23 10
Imbieras – nuo seno žinomas prieskonis, Indijoje ir Kinijoje pradėtas naudoti bene prieš 5000 metų. Viduramžiais imbieras buvo vertinga mainų prekė – nedidelio maišelio vertė prilygo avies kainai. Anuomet jį buvo galima pavadinti prabangos prieskoniu.

Jūsų požiūris

Aktyvios diskusijos