Patarimai: maistas
.


Knygų apie maisto kultūrą autorius, amerikietis Michaelas Pollanas yra parašęs ne vieną bestselerį. Profesorius jau beveik du dešimtmečius skatina žmones valgyti daugiau daržovių.


Sveikų angliavandenių šaltinis – tai gera alternatyva bulvėms, ryžiams ar makaronams, ypač fiziškai aktyviems žmonėms.


Ar dažnai susimąstome apie inkstų sveikatą? O vertėtų. Jei valgote bet ką, didesnė rizika ateityje susirgti inkstų ligomis. Tai ypač aktualu sergantiems cukriniu diabetu arba hipertenzija, tačiau verta atminti ir tiems, kurie mano esą sveiki.


Jis sveikas ir puikaus skonio, todėl turistams dažnai rekomenduojamas vietinėse kavinėse.


Įprasta manyti, kad turėtume valgyti daug baltymų. Tada mityba bus sveika ir subalansuota. Tačiau naujas tyrimas rodo, kad per didelis baltymų kiekis gali būti žalingas žmogaus sveikatai.


Mityba lemia, ar organizmo veikla bus sklandi ir žmogus jausis gerai. Svarbi sveikatai palankios mitybos dalis – baltymai, kurie gaunami iš įvairių maisto produktų. Mokslas aiškinasi, kokią įtaką sveikatai turi negyvūninės kilmės baltymų šaltiniai, įskaitant tai, kaip jie paveikia cholesterolio ir gliukozės kiekius kraujyje.


Žinoma, kad pieno produktai yra labai naudingi. Ypatingą dėmesį reikėtų atkreipti į sūrius, jie būna kieti, minkšti, su pelėsiu ir be jo, sūrūs ir aštrūs, aromatingi ir nelabai. Tačiau daugelis žmonių nežino, koks sūris geriausias sveikatai – šio produkto rūšių yra tiek daug, kad labai lengva susipainioti.


Yra arbata, kurios naudingumą organizmui įrodė mokslininkai – kalbame apie ramunėlių gėrimą.