Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
Jūs esate čia: Pradžia » Visos temos » Maisto apdorojimas
 
 

Maisto apdorojimas

.
(0) 2024-03-29 5
Prancūziškos bulvytės ar kepti svogūnų žiedai – gruzdintas maistas, kuriuo mėgaujasi daugybė žmonių. Tačiau naujas tyrimas atskleidžia, kad riebaluose kepti valgiai gali padidinti riziką susirgti demencija.
(1) 2024-02-17 5
Vandens fluoravimo praktika atsirado dar 1945 m., tačiau ji taip ir nepasiekė Lietuvos.
(0) 2024-01-18 16
Kiaušiniai yra vitaminų A ir D, geležies, cholino ir kitų maistinių medžiagų šaltinis.
(4) 2023-12-07 1
Socialiniame tinkle „Tiktok“ vaizdo įraše (kuris surinko netgi 22 mln. peržiūrų) parodomas puikus virtuvės triukas kaip pašalinti bulvių žievelę nenaudojant skutiklio ir dauguma nerimauja kodėl anksčiau tai nebuvo įprastas būdas.
(0) 2023-09-16 16
Pasirodo, net ne visos patyrusios šeimininkės ir šeimininkai žino, kokį aliejų galima naudoti kepant nepakenkiant sveikatai – rafinuotą ar nerafinuotą saulėgrąžų aliejų.
(0) 2022-12-29 6
Medikai pastebi, kad lietuviai be bulvių negali įsivaizduoti savo mitybos, nors ši daržovė siejama su didesne 2 tipo diabeto išsivystymo rizika. Tačiau naujas tyrimas skelbia, kad bulves valgyti sveika, tačiau svarbu jas tinkamai paruošti.
(1) 2022-11-12 20
Naujame tyrime atskleista, kiek daug mažų plastiko dalelių gali patekti į mūsų maistą po sąlyčio su maisto ruošimo įrankiais, nes nedidelis įtrūkimas teflonu dengtoje keptuvėje gali išskirti net 9 100 dalelių.
(0) 2022-10-15 7
Kiekvienas grybautojas nekantriai laukia grybų rinkimo sezono, tačiau, kaip ir kasmet, Lietuvos gyventojams neduoda ramybės klausimas, ar grybai nėra radioaktyvūs ir ar juos saugu valgyti?
(0) 2022-09-21 12
Kai kurie italai savo mylimus makaronus verda išjungę viryklę, kad apribotų sunaudojamų dujų kiekį, tikėdamiesi sumažinti sąskaitas už brangią energiją.
(0) 2021-10-18 15
Sunku įsivaizduoti, kad galima būtų suklysti atliekant tokį paprastą dalyką, kaip maisto šildymą mikrobangų krosnelėje – tačiau, kaip matyti iš neseniai „TikTok“ paskelbto pamokančio vaizdo įrašo, panašu, kad daugelis iš mūsų būtent taip ir daro. Kas įdomiausia, tai patvirtina ir mokslas.
(2) 2021-05-06 19
Beprotiška dietos tendencija, kurią propaguoja kai kurie interneto vartotojai, yra „high meat“ – mėsa, kuri palikta mėnesius ar net metus irti.
(2) 2021-02-10 8
Visi girdėjome, kad lašišą valgyti sveika. Juk tai – puikus omega-3 ir omega-6 riebiųjų rūgščių šaltinis. Bet ar bet kokią lašišą valgyti sveika? Pasirodo, ne.
(0) 2020-09-13 8
Gausiai vartojant pramoniniu būdu intensyviai perdirbtus produktus pakinta senėjimo procesus lemiančios chromosomos. Ši tyrimo išvada buvo pristatyta neseniai vykusioje internetinėje medikų konferencijoje.
(0) 2020-09-09 1
Miškuose pilna grybų ir sveikatos specialistai pastebi, kad jau savaitgalį padaugėjo klausimų, ką daryti jų persivalgius ar pajutus apsinuodijimo simptomus. Farmacijos specialistai ir šį sezoną primena, kad apsinuodyti galima ne ir nuodingais ar nešviežiais, bet ir netinkamai paruoštais gerais grybais, rašoma pranešime spaudai.
(0) 2020-07-22 31
Grybai – skanu, bet ar sveika? Dietologės Daivos Pipiraitės-Lazarevičienės bei dietistės Vaidos Kurpienės teigimu, grybų nauda žmogaus organizmui yra nenuginčijama. Visgi, abi specialistės sutaria, jog suvirškinti grybus gali būti sunku, todėl labai svarbu žinoti, kaip teisingai juos paruošti.
Metai: visi
[1-15] 16-30 31-45 46-60 >>

Jūsų požiūris

Aktyvios diskusijos