Pomidorai
.


Pomidorai, kurie pasiekia parduotuvių lentynas, dažnai nuvilia skoniu – jie vandeningi, prėski ir beveik neturi aromato. Tačiau dėl to kaltas ne vien augintojas ar mūsų skonis. Šio reiškinio priežastis gali nustebinti net ir didžiausius daržovių mėgėjus.


Pomidorų krūmai aktyviai žydi – tai metas, kai augalams ypač svarbu skirti tinkamą priežiūrą ir tręšimą. Būtent dabar galime padėti kiekvienam žiedui virsti sultingu vaisiumi.


Vėžys yra labai sunki liga, kurią labai sunku gydyti. Vėžį gali sukelti bet kas: bloga aplinka, nekokybiškas maistas, kenksmingos darbo sąlygos ar genetika.


Puodelyje pomidorų sulčių yra tik 45 kalorijos, kalio, vitamino C ir 560 mg natrio.


Naujausių tyrimų rezultatai rodo, kad pomidorai gali padėti kovoti su bakterinėmis žarnyno infekcijomis, konkrečiai – salmonelėmis, rašo „Science Alert“.


Jei į savo racioną įtrauksite visaverčius maisto produktus, galite sumažinti vėžio riziką.


Kuo tręšti daržoves? Kad jos būtų ekologiškesnės, norisi, jog ir trąšos būtų natūralios. O kas gali būti natūraliau už žmogaus šlapimą? Suomijos mokslininkai teigia, kad šlapimas yra itin veiksminga pomidorų trąša.


Praktiškai visi pomidorai, kuriuos įsigyjame prekybos centre, yra be galo blankaus skonio – jie praktiškai vandeniniai. O dabar mokslininkai atrado geno versiją, kuri padeda pomidorams įgyti skonį. Ir kurios nebėra maždaug 93 procentuose šiuolaikinių, pramonių pomidorų veislių. Šis atradimas gali padėti sugrąžinti skonį į prekybos centrų pomidorus, rašoma žurnalo „Discover“ tinklaraštyje.


Lengviausias būdas pagerinti sveikatą ir savijautą – valgyti daug daržovių. Visose daržovėse gausu sveikų vitaminų, mineralų ir ląstelienos. Vis dėlto, kai kurios jų išsiskiria ypatinga nauda sveikatai, rašo medicalnews.today.