Riebalai ir riebus maistas
.
![](http://185.58.65.36:9690/technologijos/b_discusion.jpg)
![](http://185.58.65.36:9690/technologijos/reitingas.png)
Pusryčiai dažnai vadinami svarbiausiu dienos valgiu, tačiau mokslininkai nustatė, kad norint numesti svorio, vyrai ir moterys turėtų rinktis labai skirtingus maisto produktus, rašo „Newsweek“.
![](http://185.58.65.36:9690/technologijos/b_discusion.jpg)
![](http://185.58.65.36:9690/technologijos/reitingas.png)
Jame yra sveikatai pavojingų medžiagų, tokių kaip riebalų rūgščių glicidilo esteriai ir riebalų rūgščių transizomerai, pasižymintys kancerogeninėmis savybėmis.
![](http://185.58.65.36:9690/technologijos/b_discusion.jpg)
![](http://185.58.65.36:9690/technologijos/reitingas.png)
Mokslininkai atskleidė, kodėl daugelis iš mūsų labiau mėgstame išlydyto, o ne kieto sūrio skonį – ir dėl to kalta mūsų meilė riebiam maistui, rašo „IFLScience“.
![](http://185.58.65.36:9690/technologijos/b_discusion.jpg)
![](http://185.58.65.36:9690/technologijos/reitingas.png)
Visavertės mitybos pakeitimas į mitybą, apimančią įvairius riešutus, vaisius ir daržoves su mažiau riebiu padažu. yra gana patikimas būdas žmonėms, kuriems gresia širdies ligos, sumažinti riebalų kiekį organizme. Tačiau ar sveika į šią mitybą įtraukti alyvuogių aliejų?
![](http://185.58.65.36:9690/technologijos/b_discusion.jpg)
![](http://185.58.65.36:9690/technologijos/reitingas.png)
Vis daugėja įrodymų, kad į dienos racioną įtraukus vos vieną šaukštelį kokybiško alyvuogių aliejaus galima labai padėti savo sveikatai ir gerai savijautai.
![](http://185.58.65.36:9690/technologijos/b_discusion.jpg)
![](http://185.58.65.36:9690/technologijos/reitingas.png)
Ingredientai, iš kurių gaminate maistą, pvz., aliejus, gali turėti didelę įtaką jūsų sveikatai, todėl kai kurių aliejų geriau išvis nenaudoti.
![](http://185.58.65.36:9690/technologijos/b_discusion.jpg)
![](http://185.58.65.36:9690/technologijos/reitingas.png)
Prasta mityba – vargas sveikatai. Netinkamai valgančius žmones lydi nutukimas, širdies ligos, 2 tipo diabetas ir vėžys. Medikai dėl to kaltina didelius natrio, riebalų ir cukraus kiekius maiste. Tačiau nebuvo aišku, kokiu būdu tai sukelia onkologines ligas.
![](http://185.58.65.36:9690/technologijos/b_discusion.jpg)
![](http://185.58.65.36:9690/technologijos/reitingas.png)
Diskusijos apie tai, kas sveikiau – sviestas ar margarinas, tęsiasi jau ne vieną dešimtmetį, o argumentų yra įvairių. Tačiau mokslininkai nusprendė išsiaiškinti tiesą šiuo sudėtingu klausimu.