Pienas
.


Kuo gaivinatės karštą vasaros dieną? Stikline vandens su citrina ar šalta arbata? Visi žino, kad kuo natūraliau – tuo geriau. Bet ar paprastas vanduo tikrai malšina troškulį geriausiai?


Diena be kavos – tai iššvaistyta diena. Turbūt joks gėrimas nėra toks tonizuojantis, kai 6 val. ryto atmerkiate akis ir apmąstote savo egzistencijos prasmę. Tačiau reikia būti atsargiems su priedais, nes jie gali paversti jūsų kavą kažkuo kaloringesniu nei didelis picos gabalas.


Pienas gali būti užšaldytas iki trijų mėnesių, tačiau yra paprastesnis būdas pratęsti jo galiojimą.


JK mokslininkai ištyrė populiarių gėrimų įtaką žmonių miegui ir pasiekė netikėtų rezultatų.


Renkantis maisto produktus, vienas svarbiausių prioritetų – jo kokybė, tačiau vis dar retas žmogus atidžiai skaito etiketes ar domisi produkto kilme. Pavyzdžiui, pieno produktų kokybei daug įtakos turi karvių auginimo sąlygos ir pašarai. Antra vertus, natūralus ūkininkavimas reiškia ir daugiau pastangų, ir didesnę atsakomybę.


Archeologiniai ir genetiniai duomenys verčia abejoti idėja, kad gebėjimas virškinti laktozę jau nebe kūdikystėje išsivystė palaipsniui.


Daugybė žmonių net ir būdami suaugę toliau geria pieną. Vieniems jis tiesiog patinka, kiti mano, kad tai - puikus baltymų, kalcio, vitamino D, fosforo ir kitų naudingų mikroelementų šaltinis. Pieną nesunku įterpti į racioną, todėl jis yra vartojamas labai plačiai. Tačiau dabar mokslininkai nebežino, ar tai yra toks jau geras produktas - jis gali sukelti krūties vėžį.


Pienas - labai populiarus maisto produktas žmonių pirkinių krepšeliuose. Tačiau kokį rinktis - riebesnį ar liesesnį? 5834 žmones JAV apėmęs tyrimas rodo, kad nuo šio sprendimo priklauso labai daug - vos 1% riebumo skirtumas gali nulemti 4,5 biologinio amžiaus metus.


Ar vaikystėje gėrėte karvės pieną? Kokį - šviežią, nenugriebtą iš parduotuvės ar liesesnį? Pasirodo, nuo to priklauso ir jūsų galimybės išlaikyti sveiką kūno svorį.