Vaisiai ir daržovės
.


Tyrimai rodo, kad reguliarus obuolių valgymas gali pailginti gyvenimą ir sumažinti ligų riziką.


Kuo naudingi būtent džiovinti vaisiai ir uogos? Jie išlaiko tiek pat naudingųjų medžiagų kaip švieži ir nereikia jaudintis dėl sugedimo, jų ir skonis kitoks.


Daug daržovių ir vaisių laikome šaldytuve, tačiau, pasirodo, kai kurių tokio tipo produktų taip laikyti nederėtų.


Sveikų angliavandenių šaltinis – tai gera alternatyva bulvėms, ryžiams ar makaronams, ypač fiziškai aktyviems žmonėms.


Knygų apie maisto kultūrą autorius, amerikietis Michaelas Pollanas yra parašęs ne vieną bestselerį. Profesorius jau beveik du dešimtmečius skatina žmones valgyti daugiau daržovių.


Šiose daržovėse natūraliai randama cheminė medžiaga vieną dieną gali būti pritaikyta kraujo krešulių prevencijai ir gydymui.