Kiaušiniai
.


Kiaušiniai – tikras maistinės vertės lobis. Juose yra baltymų, sveikųjų riebalų, vitaminų ir mineralų. Deja, netinkamai gaminant maistą galime netekti šių vertingų savybių. Taigi, kaip tinkamai virti kiaušinius, kad galėtumėte visapusiškai mėgautis jų teikiama nauda?


Mėgstamiausi pusryčiai? Daugeliui iš mūsų tai yra kiaušinienė. Ji turi daug privalumų, nes yra skani, maistinga ir šilta. Tačiau kartais susimąstome, ar tikrai ji sveika, jei ji kepta riebaluose. Pasirodo, galima apsieiti ir be jų.


Kiaušiniai yra universalus produktas. Jų yra beveik kiekvienoje virtuvėje, ir daugelis žmonių neįsivaizduoja dienos be bent vieno kiaušinio.


Kiaušiniai yra vienas iš dažniausiai virtuvėje naudojamų produktų. Juos galima virti, kepti, dėti į daugelį patiekalų. Tačiau teisingas jų laikymo būdas kelia abejonių. Ar juos reikia laikyti šaldytuve, ar užtenka kambario temperatūros?


Kiaušiniai ilgam suteikia sotumo jausmą ir, kaip rodo tyrimai, taip pat sumažina norą užkandžiauti.


Daugelis iš mūsų yra pastebėję, kad po kiaušinių virimo trynys, kuris turėtų būti ryškiai geltonas, tampa pilkšvai žalsvas ar net mėlynas. Kodėl taip nutinka ir ar tokį trynį galima valgyti?


Nepaisant to, kad kalakutiena vartojama visame pasaulyje, šių paukščių kiaušiniai vis dar neįtraukti į valgiaraštį.


Ilgą laiką tryniai buvo laikomi didžiausiu priešu tiems, kurie turi padidėjusį cholesterolio kiekį.