Maisto virimas
.


Kiaušiniai – tikras maistinės vertės lobis. Juose yra baltymų, sveikųjų riebalų, vitaminų ir mineralų. Deja, netinkamai gaminant maistą galime netekti šių vertingų savybių. Taigi, kaip tinkamai virti kiaušinius, kad galėtumėte visapusiškai mėgautis jų teikiama nauda?


Virti kiaušiniai ne tik skanūs, bet, pasak mitybos specialistų, ir labai naudingi, ypač tiems, kurių cholesterolio kiekis padidėjęs.
Tyrimas pateikė naujų faktų apie daugelio mėgstamą daržovę: pasirodo, gydytojai ją peikia be reikalo


Medikai pastebi, kad lietuviai be bulvių negali įsivaizduoti savo mitybos, nors ši daržovė siejama su didesne 2 tipo diabeto išsivystymo rizika. Tačiau naujas tyrimas skelbia, kad bulves valgyti sveika, tačiau svarbu jas tinkamai paruošti.


Kiaušinis – vienas dažniausiai naudojamų maisto produktų. Jis turtingas įvairiomis medžiagomis – baltymais, vitaminais, aminorūgštimis. Dalį tų medžiagų galime prarasti neteisingai paruošę kiaušinį.


„Nustatyta, kad daugiausia maistingųjų medžiagų išlieka verdant daržoves garuose. Šios medžiagos yra augaluose esantys junginiai, teikiantys naudą organizmui ir apsaugantys nuo ligų“, – LRT TELEVIZIJOS laidoje „Klauskite daktaro“ sako gydytojas Alvydas Unikauskas. Jis kalbėjo apie tai, kaip geriausia apdoroti daržoves, kad iš jų pasiimtume visa, kas naudingiausia.


Patiekalai iš grūdų produktų puikiai atskleidžia skirtingų pasaulio šalių maisto kultūros įvairovę. Indai ar kinai savo virtuvės neįsivaizduoja be ryžių, ukrainiečiai save vadina grikiavalgiais, o Peru, Bolivijos ir Čilės gyventojai yra sukūrę šimtus patiekalų receptų iš bolivinės balandos sėklų.


Nepakankamai gerai termiškai apdorotoje vištienoje aptinkamos bakterijos gali sukelti Guillaino-Barre sindromą (GBS), kuris savo ruožtu visame pasaulyje vadinamas vienu dažniausiai pasitaikančių neuroraumeninio paralyžiaus priežasčių.


Naujausias Ispanijos universiteto tyrimas įnešė sumaišties ir privertė naujai pažvelgti į sveiką mitybą. Pasirodo, kepti daržoves keptuvėje su šlakeliu gero alyvuogių aliejaus yra sveikiau, nei jas virti. Dar daugiau – toks gamybos būdas, mokslininkų teigimu, apsaugo nuo tokių ligų kaip vėžys.
|
||