Kakava
.


Šiame gardumyne gausu flavanolių, kurie pasižymi antioksidacinėmis ir priešuždegiminėmis savybėmis ir gali palaikyti širdies ir kraujagyslių sveikatą.


Kakava tampa vis populiaresnė, o sveikatos ekspertai ją giria dėl tam tikros teikiamos naudos sveikatai, rašo „USA Today“.


Tikrai jau pastebėjote, kad kava padeda pagerinti virškinimą, o daugelis žmonių net pasikliauja šiuo gėrimu kaip patikima priemone nuo vidurių užkietėjimo. Tačiau kavos poveikis žarnynui dar nėra iki galo ištirtas.


Mokslininkai analizuoja šokolado poskonius ir ieško būdų, kaip šokoladą pagaminti dar skanesnį, rašo BBC.


Mokslininkų teigimu, pagrindinis šokoladinio batonėlio komponentas – kakava yra supermaistas. Kakavoje gausu antioksidantų, mineralų, netgi ląstelienos, rašoma portale shape. Dietologai pateikia paaiškinimų apie kakavos maistinę vertę ir patarimų, ką iš jos pagaminti.


Kakava - tai sušildantis ir skanus gėrimas. Tačiau tai taip pat yra savotiškas desertas, o jūs tikriausiai žinote, kad tokių malonumų gali būti per daug. Tačiau per daug nesaldi kakava jums gali būti naudinga. Ypač sunkią darbo dieną.


Sniegas už lango, ugnis židinyje, juokingai linksmas filmas ekrane ir kakavos puodelis rankoje - taip dabar vakarus leis ne viena šeima. Kiečiausias jūsų pažįstamas vyras tikriausiai vakare susisuka į elniais ir snaigėmis dekoruotą antklodę ir geria kakavą. Nes kodėl ne? Kaip rodo naujas Birmingemo universiteto tyrimas, kakava gali padėti jūsų smegenims.


Jei naktį negalite užmigti ilgiau nei 15 min., nesinervinkite, o atsikelkite ir nuveikite ką nors naudingo – tai vienas iš būdų kovoti su stresu, bet jų yra ir daugiau.


Vis daugiau naktinių klubų lankytojų renkasi naują būdą pasaldinti savo patirtis vakarėliuose – vartoja šokoladą. Nauja mada šniaukšti kakavą vilnija per Europos klubus, o ištikimi vakarėlių lankytojai renkasi šią svaiginimosi priemonę vietoje alkoholio ar netgi narkotinių medžiagų – kokaino ir ekstazio.


Ligoms visame pasaulyje naikinant kakavos pupelių derlių, mokslininkai įspėja apie gręsiantį šokolado stygių.
|
||