Prieskoniai mityboje
.


Žiupsnelis botanikos. Ciberžolė – ryškiai geltonos spalvos prieskonis, gaunamas iš Curcuma longa (liet. dažinės ciberžolės) augalo šakniastiebių. Natūraliai Azijoje auganti ciberžolė Europoje žinoma buvo jau viduramžiais.


Šis produktas ant stalų puikuojasi šimtmečius, o apie jo vertingąsias savybes kalbama jau seniai.


Kai žmogui pavyksta sulaukti 100-ojo gimtadienio, natūralu domėtis jo sveikatos įpročiais.


Atsižvelgiant į tai, kad širdies ir kraujagyslių ligos išlieka pagrindine suaugusiųjų mirties priežastimi Jungtinėse Amerikos Valstijose, verta kuo labiau rūpintis širdies sveikata.


Šio gėrimo receptą pateikė amerikiečių dietologė Maty Harrington. Teigiama, kad šis gėrimas ne tik stiprina imuninę sistemą, bet ir palaiko virškinimo sistemą. Šaltuoju metų laiku ekspertė geria jį kiekvieną rytą.


Imbieras jau tūkstančius metų vartojamas įvairiems negalavimams, įskaitant skausmui, pykinimui, peršalimui gydyti, taip pat vidurių pūtimui mažinti ir nervų sistemos sutrikimams šalinti, rašo health.com.


Reguliarus šio prieskonio vartojimas padeda kovoti su infekcijomis ir palaiko organizmo atsistatymo procesus.


Žmogaus organizmas turi natūralų būdą, kaip apsisaugoti nuo nukraujavimo. Taigi, kai susižeidžiate, kraujo krešumas – naudinga savybė. Tačiau kartais šis procesas gali būti pavojingas sveikatai.


Jis turi antibakterinių, antivirusinių, priešuždegiminių, priešgrybelinių ir antioksidacinių savybių.