Aliejus
.


Amerikiečių mokslininkai apibendrino trijų ilgalaikių ir plataus masto tyrimų – Slaugytojų sveikatos tyrimo, Slaugytojų sveikatos tyrimo II ir Sveikatos priežiūros specialistų stebėjimo tyrimo – rezultatus.


Kepti nėra sunku, tačiau norint, kad taip paruošti patiekalai būtų skanūs ir nekenksmingi sveikatai, reikia laikytis kelių taisyklių. Viskas prasideda nuo tinkamo aliejaus pasirinkimo. Ir tada kyla klausimas, ar galima jį naudoti kelis kartus, ar reikia keisti po kiekvieno kepimo.


Jame yra sveikatai pavojingų medžiagų, tokių kaip riebalų rūgščių glicidilo esteriai ir riebalų rūgščių transizomerai, pasižymintys kancerogeninėmis savybėmis.


Visavertės mitybos pakeitimas į mitybą, apimančią įvairius riešutus, vaisius ir daržoves su mažiau riebiu padažu. yra gana patikimas būdas žmonėms, kuriems gresia širdies ligos, sumažinti riebalų kiekį organizme. Tačiau ar sveika į šią mitybą įtraukti alyvuogių aliejų?


Vis daugėja įrodymų, kad į dienos racioną įtraukus vos vieną šaukštelį kokybiško alyvuogių aliejaus galima labai padėti savo sveikatai ir gerai savijautai.


Ingredientai, iš kurių gaminate maistą, pvz., aliejus, gali turėti didelę įtaką jūsų sveikatai, todėl kai kurių aliejų geriau išvis nenaudoti.


Pasirodo, net ne visos patyrusios šeimininkės ir šeimininkai žino, kokį aliejų galima naudoti kepant nepakenkiant sveikatai – rafinuotą ar nerafinuotą saulėgrąžų aliejų.


Paimate skilandį. Pjaunate riekelę. Grožitės baltais kaip perlai lašinukais. Ir dabar pasaulis apsiverčia aukštyn kojomis: pasirodo, tame skilandyje nėra lašinukų. Paaiškėja, kad lašinukai pagaminti iš aliejaus. Arba kad išvis juose nėra riebalų. Ir nors tai skamba kaip fantastika, visgi tai gali būti realybė.