Šokoladas
.
(0)
2025-12-19
1
Teobrominas yra žinomo saldumyno sudedamoji dalis. Didesnė jo koncentracija kraujyje siejama su jaunesniu biologiniu amžiumi – tai rodo Londono Karališkojo koledžo mokslininkų tyrimai, publikuoti moksliniame žurnale „Aging“.
(0)
2025-11-23
1
Ar saldumynai gali būti sveiki? Nors daugeliui tai gali skambėti neįtikėtinai, pasirodo, kad taip – jei tik juos renkamės protingai. Vietoj sausainių ar batonėlių, kurie yra tikros kalorijų bombos, verta išbandyti kitokio tipo saldumynus, kuriuos daugelis dietologų laiko „supermaistu“. Jie ne tik skanūs, bet ir teigiamai veikia visą mūsų organizmą. Apie ką kalbame?
(0)
2025-11-05
2
Tobulas rudens gėrimas turėtų šildyti, gerinti nuotaiką, būti skanus ir naudingas sveikatai.
(0)
2025-03-21
-12
Dar visai neseniai Dubajaus šokoladas, užpildytas traškiu pistacijų įdaru, valdė internetą.
(0)
2025-01-29
7
Nusiskundimų padaugėja po švenčių, kai žmonės neskuba suvartoti visų saldainių arba palieka palankią aplinką kandims veistis.
(0)
2025-01-08
9
Po švenčių išvyniojote užsilikusį šokoladą iš pakuotės ir pastebėjote, kad jis visas padengtas balkšvomis apnašomis? Specialistai aiškina, ar toks šokoladas tinkamas vartoti.
(0)
2024-07-05
5
Šiame gardumyne gausu flavanolių, kurie pasižymi antioksidacinėmis ir priešuždegiminėmis savybėmis ir gali palaikyti širdies ir kraujagyslių sveikatą.
(0)
2024-05-25
9
Šveicarijos mokslininkai išrado visiškai naują šokolado rūšį, pagamintą iš „kakavos vaisių želė“. Naujajame šokolade naudojama daugiau kakavos vaisių sudedamųjų, todėl jis yra sveikesnis ir tvaresnis, rašo „New Atlas“.

