Patarimai: maistas
.


Milijonams žmonių kava yra kur kas daugiau nei rytinis ritualas. Tačiau nedaugelis žino, kad nefiltruotoje kavoje yra medžiagos, galinčios padėti sumažinti vidinį (visceralinį) riebalų sluoksnį – pavojingiausią riebalų tipą mūsų sveikatai.


Kodėl ant virtuvės stalviršio palikti bananai greitai pajuoduoja? Per kelias dienas nesuvalgytus bananus reikia nedelsiant išmesti, nes jie nebetinka vartoti.


Mūsų mitybos įpročiai daro didžiulę įtaką mūsų kūnui – beveik visiems organams, kaulams ir sąnariams, nervų ir imuninei sistemai.


Diena be kavos – tai iššvaistyta diena. Turbūt joks gėrimas nėra toks tonizuojantis, kai 6 val. ryto atmerkiate akis ir apmąstote savo egzistencijos prasmę. Tačiau reikia būti atsargiems su priedais, nes jie gali paversti jūsų kavą kažkuo kaloringesniu nei didelis picos gabalas.


Jie jau daugelį metų yra neatsiejama Lietuvos sodų dalis, tačiau šiandien jų vis rečiau pasitaiko ant mūsų stalų.


Tai yra puiki alternatyva klasikinei latė. Nenuostabu, kad korėjietės taip noriai geria šį gėrimą. Jis naudingas ne tik mūsų veido odai, bet ir bendrai savijautai bei sveikatai.


Ji tokia populiari, kad jos galima rasti ant prekystalių šalia vištienos ar kiaulienos.


Nors dėl savo skonio ir išvaizdos šios kuklios uogos yra nenugalimos, jos yra daug daugiau nei sezoninis užkandis. Jose gausu vitaminų, antioksidantų ir nervų sistemą palaikančių maistinių medžiagų, todėl jos gali veikti kaip natūralus organizmo skydas. Štai kodėl verta jomis užkandžiauti – tai naudinga jūsų širdžiai, smegenims ir imuninei sistemai. Ir lietuviai šias uogas vis labiau pamėgsta, ir gausiau valgo.


Avietės neabejotinai yra vieni skaniausių ir sveikiausių sezoninių uogų, kuriomis galime mėgautis vasarą. Tačiau prieš mėgaudamiesi jų skoniu, jas reikia kruopščiai nuplauti. Taigi, kaip tai padaryti tinkamai, kad avietės netaptų koše?


Jis palaiko smegenų funkciją, gerina susikaupimą, padeda virškinti ir mažina uždegimą.