Kenksmingos medžiagos maiste
.


Nauji tyrimai atskleidė netikėtą taurino, žmogaus organizmo gaminamos maistinės medžiagos, vaidmenį. Jo taip pat yra mėsoje, žuvyje ir energetiniuose gėrimuose.


Šio tipo angliavandenių galima rasti ne tik bulvėse, bet ir žaliuose bananuose, virtuose ir atvėsintuose ryžiuose, makaronuose ir neskaldytuose grūduose.


Kavos gamintojai teigia, kad nors kavos sudėtyje yra galimas kancerogenas – cheminė medžiaga, vadinama akrilamidu – jo kiekis gėrime nėra toks didelis, kad padidintų žmonių susirgimo vėžiu riziką.


Pavojingiausia forma – neorganinis arsenas – yra kancerogeniškas, t. y. gali skatinti vėžio vystymąsi.


Nauji moksliniai tyrimai parodė, kad kramtant gumą į burną patenka šimtai plastiko gabalėlių.


Švinas gali sukelti lėtines ligas, o didelės dozės sunkiais atvejais gali pažeisti smegenis ir inkstus.


Pavojų kelia ne savo sezonu augę vaisiai ir uogos, ypač tie, kurie greitai genda. Tokie produktai į Rytų Europą dažniausiai atkeliauja iš tolimų kraštų ir būna stipriai apdorojami fungicidais bei pesticidais, kad nesupūtų transportavimo metu.


Tai gali sukelti pykinimą, vėmimą, viduriavimą ir sumažinti kraujo gebėjimą įsisavinti deguonį.