Patarimai: maistas
.


Šviežios bulvės su kefyru – vienas iš tų patiekalų, kurie žavi savo paprastumu ir išskirtiniu skoniu.


Daugelio lietuvių mityboje mažai ankštinių daržovių – vieni jų nemėgsta, kiti bijo šalutinio poveikio. Tačiau dietologai pabrėžia skaidulų svarbą žarnyno sveikatai, o nuo žarnyno sveikatos priklauso viso organizmo imunitetas. Rinkdamiesi ankštines daržoves, atsižvelkite į šią neįprastą pupelių rūšį.


Prasidėjo voveraičių sezonas, ir, palyginti su kitais grybais, jos išsiskiria ne tik gražia spalva, bet ir unikaliu skoniu.


Parduotuvėse rasite didžiulę kavos pupelių, maltos kavos ir tirpios kavos įvairovę.


Yra paplitęs mitas, kad sūrio ir sausainių valgymas prieš miegą gali sukelti košmarus. Bet ar tai tikrai tiesa? Tyrėjai atliko keletą tyrimų ir rezultatai yra gana įdomūs.


Naujas mitybos mokslo tyrimas rodo, kad pavojų sveikatai gali kelti ne tik pats cukrus, bet ir tai, kaip jis vartojamas. Tyrimo rezultatai rodo keistą disbalansą: tai, kaip cukrus patenka į organizmą, gali nulemti, koks jis iš tikrųjų pavojingas.


Atidžiai įsižiūrėjus į obuolio odelę, pastebėsite, kad jos paviršius nuklotas tūkstančiais mažyčių rudų, o kartais ir baltų taškelių. Kas tai?