Mityba
.


Tyrimų duomenimis, daugelio mėgstamas maistas gali ne tik padidinti riziką mirti jaunesniam, bet ir sukelti daugybę mirtinų ligų. Reguliariai valgant šį maistą, gali padidėti demencijos, širdies ligų ir net vėžio išsivystymo tikimybė.


Reguliariai vartojamos jos ne tik palaiko virškinimo sistemą ir kraujotaką, bet ir gerina odos išvaizdą bei bendrą savijautą.


Medikai ir mokslininkai nerimsta – žmonės suvalgo per daug nesveiko maisto. Perdirbta mėsa, saldūs gėrimai ir transriebalai prišaukia įvairias ligas ir trumpina gyvenimą.


Lašiša ir menkė dažniausiai pasirodo mūsų lėkštėse, o retkarčiais vilioja paltusas ar skumbrė. Viena rūšis yra neteisingai nustumta į antrą planą. Verta jai duoti šansą, nes ji žavi savo skoniu.


Daugelio lietuvių mityboje mažai ankštinių daržovių – vieni jų nemėgsta, kiti bijo šalutinio poveikio. Tačiau dietologai pabrėžia skaidulų svarbą žarnyno sveikatai, o nuo žarnyno sveikatos priklauso viso organizmo imunitetas. Rinkdamiesi ankštines daržoves, atsižvelkite į šią neįprastą pupelių rūšį.