Bendrosios mitybos rekomendacijos
.


Sumuštinis – neatsiejama daugelio žmonių pusryčių ar užkandžio dalis. Tačiau sprendimas, ką tepti ant duonos, dažnai sukelia diskusijas ir emocijas.


Tai aukštos kokybės baltymų, taip pat nepakeičiamųjų omega-3 ir omega-6 riebalų rūgščių šaltinis.


Reguliariai vartojamos jos ne tik palaiko virškinimo sistemą ir kraujotaką, bet ir gerina odos išvaizdą bei bendrą savijautą.


Medikai ir mokslininkai nerimsta – žmonės suvalgo per daug nesveiko maisto. Perdirbta mėsa, saldūs gėrimai ir transriebalai prišaukia įvairias ligas ir trumpina gyvenimą.


Lašiša ir menkė dažniausiai pasirodo mūsų lėkštėse, o retkarčiais vilioja paltusas ar skumbrė. Viena rūšis yra neteisingai nustumta į antrą planą. Verta jai duoti šansą, nes ji žavi savo skoniu.


Daugelio lietuvių mityboje mažai ankštinių daržovių – vieni jų nemėgsta, kiti bijo šalutinio poveikio. Tačiau dietologai pabrėžia skaidulų svarbą žarnyno sveikatai, o nuo žarnyno sveikatos priklauso viso organizmo imunitetas. Rinkdamiesi ankštines daržoves, atsižvelkite į šią neįprastą pupelių rūšį.


Blynai – tai patiekalas, kurį mėgsta daugelis. Tačiau viena klaida gali padaryti daug žalos sveikatai.


Šis priedas ne tik palaiko mielių darbą, bet ir suteikia tešlai gražią spalvą ir geresnę struktūrą.