Bendrosios mitybos rekomendacijos
.


Šie lengvi pusryčiai puikiai tinka net karštais rytais. Nors jie gali atrodyti kuklūs, jie gali ilgai išlaikyti sotumo jausmą ir suteikti solidžią maistinių medžiagų dozę, kuri palaiko imunitetą, koncentraciją ir gerą savijautą.


Sumuštinis – neatsiejama daugelio žmonių pusryčių ar užkandžio dalis. Tačiau sprendimas, ką tepti ant duonos, dažnai sukelia diskusijas ir emocijas.


Tai aukštos kokybės baltymų, taip pat nepakeičiamųjų omega-3 ir omega-6 riebalų rūgščių šaltinis.


Reguliariai vartojamos jos ne tik palaiko virškinimo sistemą ir kraujotaką, bet ir gerina odos išvaizdą bei bendrą savijautą.


Medikai ir mokslininkai nerimsta – žmonės suvalgo per daug nesveiko maisto. Perdirbta mėsa, saldūs gėrimai ir transriebalai prišaukia įvairias ligas ir trumpina gyvenimą.


Lašiša ir menkė dažniausiai pasirodo mūsų lėkštėse, o retkarčiais vilioja paltusas ar skumbrė. Viena rūšis yra neteisingai nustumta į antrą planą. Verta jai duoti šansą, nes ji žavi savo skoniu.


Daugelio lietuvių mityboje mažai ankštinių daržovių – vieni jų nemėgsta, kiti bijo šalutinio poveikio. Tačiau dietologai pabrėžia skaidulų svarbą žarnyno sveikatai, o nuo žarnyno sveikatos priklauso viso organizmo imunitetas. Rinkdamiesi ankštines daržoves, atsižvelkite į šią neįprastą pupelių rūšį.