Patarimai: maistas
.


Riebalų pasaulis yra įvairus – vieni padeda širdžiai ir smegenims, kiti didina ligų riziką. Kur ieškoti tikrai vertingų riebalų? Ir kaip juos vartoti taip, kad nepakenktume, o padėtume organizmui?


Kotletai – tai klasika, žinoma kiekvienam iš vaikystės. Vis dėlto neretai nutinka, kad vietoj minkštų ir sultingų jie išeina kiek sausi ir kieti. Jau daugelį metų naudoju patikrintą būdą – paprastą, bet genialų triuką, dėl kurio įprasti kotletai tampa švelnūs viduje, o jų skonis įgauna visai kitą dimensiją.


Jei pradedate dieną puodeliu kavos, tikriausiai jau žinote skirtumą tarp jos gėrimo iškart pabudus ir su pusryčiais, ar net valanda ar dviem vėliau.


Kai už lango pilka ir vėsu, o lietus barbena į palangę, niekas taip nepakelia nuotaikos, kaip puodelis karšto, aromatingo gėrimo. Vos prasidėjus šaltesniems orams, į rankas keliauja puodelis arbatos. Į ją verta įberti žiupsnelį kvapnaus prieskonio.


Vakare, užuot valgius saldumynus ar traškučius, verta rinktis tai, kas iš tikrųjų naudinga sveikatai.


Ryžiai turi daug veislių – nuo baltųjų iki juodųjų. Bet ar brangesni tikrai sveikesni, ar tai tik rinkodaros triukas?


Po žieve slepiasi šviesus arba raudonas minkštimas, kurio skonis primena ananasą ir braškę.


Sužinokite, kaip ilgiau mėgautis sultingais, saldžiais bananais, be sudėtingų triukų ar brangių įrankių.


Pamiršote išimti žuvį iš šaldiklio, o šeima jau laukia pietų? Nesijaudinkite – dar niekas neprarasta. Yra paprastas triukas, kaip greitai atšildyti žuvį ir paruošti šviežią, skanų patiekalą neprarandant kokybės ir nekenkiant sveikatai.


Salotos ir sveikas maistas ne visuomet eina išvien. Po spalvinga žaluma gali slėptis nemenkas kalorijų kiekis. Sužinok, kaip rinktis ir ruošti tokias salotas, kurios iš tiesų yra lengvos ir maistingos.


Jo trūkumas gali sukelti daugybę sveikatos problemų, todėl verta pasirūpinti, kad kasdienėje mityboje netrūktų šio vitamino.


Pusryčiams nereikia riebalų, kad jie būtų skanūs. Pakanka vieno ingrediento, kad įprasta kiaušinienė virstų puria, kreminės tekstūros ir lengva versija, kuri skoniu pranoksta net ir keptą ant sviesto.


Auksiniai, minkšti ir per kelias minutes paruošiami – šie greitai paruošiami moliūgų blyneliai – tai būdas į savo kasdienybę įnešti jaukumo ir rudens skonio.


Michałas Wrzosekas yra geriausias pavyzdys, kad mitybos įpročius galima pakeisti. Jis įveikė nutukimą ir jau keletą metų įvairiais kanalais internete stengiasi padėti lenkams priimti sveikesnius pirkinių sprendimus. Jis taip pat įvertino kavą iš populiaraus prekybos tinklo.