Vaisiai ir daržovės
.


Ruošiant atsargas rudeniui ir žiemai, svarbu pasirūpinti ne tik tuo, kad jos būtų skanios, bet ir naudingos mūsų organizmui. Tam verta atsigręžti į vieną populiarią daržovę, kuri naujai paruošta gali pasirodyti tikra pagalba ir padėti išvengti peršalimų. Sužinokite, kokias raugintas daržoves verta pasigaminti.


Po žieve slepiasi šviesus arba raudonas minkštimas, kurio skonis primena ananasą ir braškę.


Ryžiai turi daug veislių – nuo baltųjų iki juodųjų. Bet ar brangesni tikrai sveikesni, ar tai tik rinkodaros triukas?


Klasikiniai bulviniai blynai turi gausybę gerbėjų, tačiau, deja, jie nėra be trūkumų. Dažnai net varva nuo aliejaus, o nusausinimas ant popierinio rankšluosčio po kepimo neduoda norimo rezultato. Laimei, tereikia į tešlą įmaišyti vieną paprastą ingredientą, kuris veiksmingai padės išvengti šios problemos.


Ruduo be moliūgų? Neįmanoma. Būtent dabar turguose ir parduotuvėse galima rasti didžiausią jų pasirinkimą. Bet kurį rinktis, kad jis būtų šviežias, sultingas ir ilgai tinkamas vartoti?


Yra žmonių, kurie prie bulvių deda bet kokių pieno produktų, kokių tik randa šaldytuve. Tačiau bulvių košės mėgėjams tikrai ne tas pats, ką į ją dėti.


Citrinos žievelė gali visiškai pakeisti patiekalo skonį. Mėgstame ją dėti į biskvitą, grietinėlės padažą ar net prie keptos vištienos. Tačiau kai kurių vaisių atveju toks malonumas gali būti pavojingas sveikatai.


Pomidorai, kurie pasiekia parduotuvių lentynas, dažnai nuvilia skoniu – jie vandeningi, prėski ir beveik neturi aromato. Tačiau dėl to kaltas ne vien augintojas ar mūsų skonis. Šio reiškinio priežastis gali nustebinti net ir didžiausius daržovių mėgėjus.