Gėrimai
.


Vieniems kava – būtinas rytinis ritualas, kiti su malonumu išgeria puodelį kavos net vėlai vakare. Tačiau šis įprotis turi savo laiką – svarbu gerti ją tinkamu metu. Dažnai pamirštame, kad kofeinas turi ilgą pusinės eliminacijos laiką, todėl gali trukdyti mūsų nakties poilsiui.


Kava daugeliui – neatsiejama rytmečio dalis. Aromatinga, žvalinanti ir nuotaiką gerinanti, ji gali iš nuvargusios dienos padaryti malonesnę.


Rudenį dar dažniau norisi pasimėgauti karštos arbatos puodeliu. Paprastai į ją dedame medaus ir citrinos, kartais – imbiero. Tai puikus pasirinkimas, nes šie priedai ne tik pagerina gėrimo skonį, bet ir maloniai šildo. Šįkart vis dėlto dėmesį skirsime kitam ingredientui, kuris pranoksta įprastus arbatos papildus.


Šis kavos priedas ne tik pagerina skonį, bet ir palaiko organizmą. Jo dėka žarnynas veikia kaip laikrodis, o virškinimo sistema dirba visu pajėgumu. Tokia kava verta pradėti dieną.


Kava man – kasdienis privalomas ritualas. Užuot ją gardindama pienu ar įberdama dar vieną šaukštelį cukraus, jau kurį laiką į ją dedu tai, kas daugeliui labiau asocijuojasi su Viduržemio jūros virtuve ar graikiškomis salotomis nei su espreso puodeliu.


Kai už lango pilka ir vėsu, o lietus barbena į palangę, niekas taip nepakelia nuotaikos, kaip puodelis karšto, aromatingo gėrimo. Vos prasidėjus šaltesniems orams, į rankas keliauja puodelis arbatos. Į ją verta įberti žiupsnelį kvapnaus prieskonio.