Vaisiai ir daržovės
.


Tai puiki idėja, jungianti rudens skonį, šiltų prieskonių aromatą ir energizuojantį kavos poveikį.
Pamatę parduotuvėje – iškart pirkite! x10 daugiau vitamino C nei obuolyje. Apsaugo širdį ir smegenis


Atrodo kaip oranžinis pomidoras, bet skoniu labiau primena slyvą ar abrikosą. Kinijoje šis vaisius žinomas jau šimtmečius dėl savo sveikatinančių savybių. Skanių ir vertingų vaisių galima rasti ir Lietuvos parduotuvėse už labai prieinamą kainą.


Bulvės – vienas dažniausių produktų mūsų virtuvėje. Jas valgome beveik kasdien, tačiau retai susimąstome, kaip tinkamai jas paruošti ir su kuo derinti. Nors bulvės gali būti vertingas energijos ir maistinių medžiagų šaltinis, netinkami deriniai ar paruošimo būdai gali sumažinti jų naudą ar net pakenkti virškinimui. Štai ką verta žinoti, kad bulvės išliktų sveikas ir naudingas patiekalo ingredientas.


Bulviniai blynai – jų visada norisi daugiau. Nors receptas paprastas ir daugelyje namų žinomas jau nuo senų laikų, kartais verta į jį įdėti šiek tiek patobulinimų.


Valgomas minkštimas, kurio skonis yra unikali, subalansuota saldžios karamelės ir ryškiai citrininės rūgštelės kombinacija.


Parduotuvėse netrūksta jau paruoštų pupelių konservuose, kurias galima valgyti iš karto, tačiau vis dar daugelis žmonių mieliau renkasi sausas pupeles ir verda jas patys namuose. Ir svarbiausia – tai nebūtinai reikia daryti tik vienu, įprastu būdu.


Šis kavos priedas ne tik pagerina skonį, bet ir palaiko organizmą. Jo dėka žarnynas veikia kaip laikrodis, o virškinimo sistema dirba visu pajėgumu. Tokia kava verta pradėti dieną.


Svarbiausia – panaudoti sezono vaisius, t. y. obuolius, tačiau taip pat gali rinktis ir kriaušes.


Ryžiai turi daug veislių – nuo baltųjų iki juodųjų. Bet ar brangesni tikrai sveikesni, ar tai tik rinkodaros triukas?


Vakare, užuot valgius saldumynus ar traškučius, verta rinktis tai, kas iš tikrųjų naudinga sveikatai.