Maisto gamybos tendencijos
.
(0)
2025-11-04
2
Kai užsinorime ko nors saldaus ir greito, nebūtina praleisti valandų valandas virtuvėje, kad pasigamintume desertą kaip iš konditerijos skyriaus. Pasirodo, užtenka mažiau nei pusvalandžio, kad galėtume mėgautis gardžiais kruasanais. Štai kaip juos pasiruošti.
(0)
2025-11-04
7
Virtus kiaušinius dažnai naudoja salotoms arba kaip priedą prie pusryčių. Tai sveikas baltymų ir riebalų šaltinis, tačiau jei jie trūksta virimo metu, gali prarasti skonį, o dalis maistinių medžiagų išsiplauna į vandenį. Todėl ruošiant kiaušinius verta į vandenį įdėti vieną ingredientą – jo dėka lukštai neskilinės.
(0)
2025-10-19
0
Tinkamas marinatas – tai sėkmės raktas. Vertėtų į jį įdėti ne tik aromatingų prieskonių. Šis priedas, dažniau siejamas su salotomis ar itališka virtuve, suteiks mėsai traškumo ir ypatingo skonio.
(0)
2025-09-07
0
Daugelis žmonių kepa vištienos blauzdeles „iš akies“ ir paskui stebisi, kad jos būna sausos arba guminės. O juk tereikia tinkamai nustatyti orkaitę ir pasitelkti kelis paprastus triukus, kad jos pavyktų idealios – sultingos viduje ir traškia odele iš išorės.
(0)
2025-08-18
-1
Virtuvėje tvarka yra svarbi ne tik šaldytuve, bet ir keptuvėje. Atrodo, paprastas klausimas – ką pirmiau dėti, svogūnus ar morkas – gali turėti lemiamą įtaką patiekalo skoniui, aromatui ir net tekstūrai.
(0)
2025-06-10
0
Šis priedas ne tik palaiko mielių darbą, bet ir suteikia tešlai gražią spalvą ir geresnę struktūrą.
(0)
2025-03-07
4
Ar svajojate apie sultingą ir kvapnią mėsą, kuri tirpsta burnoje? Pamirškite ilgą marinavimą ir atraskite paprastą gudrybę, kuri amžiams pakeis jūsų gaminimą.
(0)
2025-01-27
3
Profesionalūs virėjai nerekomenduoja naudoti aliuminio folijos kepant kai kuriuos patiekalus orkaitėje, ir štai kodėl.
(0)
2025-01-22
8
Kepti nėra sunku, tačiau norint, kad taip paruošti patiekalai būtų skanūs ir nekenksmingi sveikatai, reikia laikytis kelių taisyklių. Viskas prasideda nuo tinkamo aliejaus pasirinkimo. Ir tada kyla klausimas, ar galima jį naudoti kelis kartus, ar reikia keisti po kiekvieno kepimo.
(0)
2024-09-04
4
Yra paplitusi nuomonė, kad daržovės yra sveikos, o jose esančios medžiagos yra būtinos mūsų organizmui. Tačiau viskas priklauso nuo jų paruošimo būdo. Neteisingai apdorojamos jos gali būti didžiulė našta kepenims.
(0)
2024-08-30
3
Norint, kad kepinys būtų iškilęs be specialių kildinimo medžiagų, reikia naudoti kiaušinių baltymą. Jį iš esmės sudaro baltymai ir vanduo, todėl plakant baltymai išsiskleidžia ir išsitempia. Šios gijos gali susijungti tarpusavyje, aplink vandenį sulaikydamos oro burbuliukus, todėl baltymai išsiplečia iki aštuonių kartų didesnio tūrio.
(0)
2024-03-21
-3
Prekybos tinklas „Rimi“ žengia žingsnį į tvarią ateitį ir pirmą kartą pristato 3D spausdintuvu atspausdintą lašišą, pagamintą iš žirnių baltymų. Pasak prekybos tinklo generalinio direktoriaus Vaido Lukoševičiaus, tai atsakas į vis didėjantį susirūpinimą dėl per daug intensyvios žvejybos ir prastėjančios jūrų bei vandenynų būklės, o tuo pačiu – dar viena alternatyva veganams, vegetarams bei visavalgiams, kurie nori paįvairinti savo mitybą. Tokios žuvies gamybos procese išsiskiria net 75 proc. mažiau anglies dioksido, reikia 95 proc. mažiau gėlo vandens, tačiau produkte vis tiek gausu baltymų ir omega-3 riebalų rūgščių.

