Mityba
.


Yra žmonių, kurie prie bulvių deda bet kokių pieno produktų, kokių tik randa šaldytuve. Tačiau bulvių košės mėgėjams tikrai ne tas pats, ką į ją dėti.


Česnakas gali pakeisti bet kurių salotų skonį, suteikdamas joms išraiškingumo ir aromato. Tačiau kartais jo intensyvumas nustelbia kitus ingredientus, o aštrus poskonis burnoje išlieka ilgai. Laimei, yra paprastas būdas sušvelninti jo skonį, neprarandant nei maistinių medžiagų, nei ypatingo aromato.


Citrinos žievelė gali visiškai pakeisti patiekalo skonį. Mėgstame ją dėti į biskvitą, grietinėlės padažą ar net prie keptos vištienos. Tačiau kai kurių vaisių atveju toks malonumas gali būti pavojingas sveikatai.


Reguliarus šių medžiagų vartojimas padeda ne tik profilaktiškai mažinti migreną, bet ir gerina bendrą savijautą.


Visa plytelė šokolado, didelė pakuotė bulvių traškučių, ledų dėžutė – kartais sunku įjungti stabdžiu, nors ir jaučiame persivalgymą. Neįprastas ir staigus potraukis maistui (moterų atveju) dažniausiai siejamas su nėštumu. Bet ar tai gali būti vėžio simptomas?


Dauguma pirkėjų rinkdamiesi kiaušinius pasižiūri tik į spalvą, lukšto išvaizdą ir galiojimo datą. Tačiau specialistai įspėja – vien to neužtenka. Kiaušinio dydis gali daug pasakyti apie vištos sveikatą ir net riziką jūsų organizmui.


Pomidorai, kurie pasiekia parduotuvių lentynas, dažnai nuvilia skoniu – jie vandeningi, prėski ir beveik neturi aromato. Tačiau dėl to kaltas ne vien augintojas ar mūsų skonis. Šio reiškinio priežastis gali nustebinti net ir didžiausius daržovių mėgėjus.


Daugelis žmonių kepa vištienos blauzdeles „iš akies“ ir paskui stebisi, kad jos būna sausos arba guminės. O juk tereikia tinkamai nustatyti orkaitę ir pasitelkti kelis paprastus triukus, kad jos pavyktų idealios – sultingos viduje ir traškia odele iš išorės.