Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
Jūs esate čia: Pradžia » Visos temos » Maisto chemija
 
 

Maisto chemija

.
(0) 2023-07-14 10
Česnakas gali būti didelis ir aštrus arba švelnus ir minkštas. Suprasdami jos skonio chemines savybes, galime sustiprinti arba sutramdyti jos skonį.
(0) 2023-02-25 7
Naujoje ataskaitoje teigiama, kad visuose žemynuose, išskyrus Antarktidą, gyvi organizmai yra užteršti pavojingomis amžinosiomis cheminėmis medžiagomis.
(0) 2022-12-24 2
Remiantis naujais mokslininkų tyrimais nustatyta, kad dažnai naudojamas raudonas maisto dažiklis skatina pelių žarnyno uždegimą. Tyrimo rezultatai rodo, kad nuolatinis šio maisto dažiklio vartojimas gali padidinti polinkį sirgti uždegiminėmis žarnyno ligomis, tokiomis kaip Krono liga ir kolitas.
(1) 2022-11-12 20
Naujame tyrime atskleista, kiek daug mažų plastiko dalelių gali patekti į mūsų maistą po sąlyčio su maisto ruošimo įrankiais, nes nedidelis įtrūkimas teflonu dengtoje keptuvėje gali išskirti net 9 100 dalelių.
(0) 2022-05-03 4
1902 m. Žemės ūkio departamento Chemijos biuro rūsyje, dabartinėje Nepriklausomybės alėjoje, Vašingtone, 12 vyrų susėdo nemokamai pavalgyti puikaus maisto, kurį paruošė kvalifikuotas virėjas, apibarstęs nežinomais nuodais.
(1) 2022-03-26 5
Paimate skilandį. Pjaunate riekelę. Grožitės baltais kaip perlai lašinukais. Ir dabar pasaulis apsiverčia aukštyn kojomis: pasirodo, tame skilandyje nėra lašinukų. Paaiškėja, kad lašinukai pagaminti iš aliejaus. Arba kad išvis juose nėra riebalų. Ir nors tai skamba kaip fantastika, visgi tai gali būti realybė.
(0) 2021-12-09 13
Ar kada nors pastebėjote bjaurų nuosėdų sluoksnį, plūduriuojantį arbatos paviršiuje? Štai kaip jo atsikratyti.
(0) 2021-10-23 39
Naujo tyrimo duomenimis, cheminių medžiagų grupė, vadinama ftalatais (plastifikatoriais), gali lemti ankstyvą 100 tūkst. vyresnio amžiaus suaugusiųjų JAV gyventojų mirtį kiekvienais metais.
(2) 2021-10-13 44
Atsižvelgusios į ekspertų rekomendacijas, Europos Sąjungos valstybės narės nuo 2022 m. oficialiai uždraudžia maisto dažiklį E171 naudoti visuose maisto produktuose. Taip pat žinoma kaip titano dioksidas, ši cheminė medžiaga dažniausiai naudojama kaip balta spalva perdirbtuose maisto produktuose. O kodėl apskritai reikėjo uždrausti naudoti titano dioksidą?
(0) 2021-09-28 3
Krakmolas mums yra labai naudingas. Jis naudojamas gaminant etanolį, įvairius saldiklius, galvijų maistą, popierių, duoną, daugybę kitų maisto produktų. Ir krakmolą mes gaminame iš įvairių augalų. Bet Kinijos mokslų akademijos mokslininkai rado būdą pasigaminti krakmolo iš oro. Tiksliau - iš anglies dvideginio, kurio mums netrūksta.
(0) 2021-09-27 10
Kinijos mokslininkai paskelbė išradę būdą gaminti krakmolą iš anglies dvideginio dujų ir teigia, kad jis energijos suvartojimo atžvilgiu daug našesnis už augaluose vykstančią fotosintezę.
(0) 2021-09-26 9
Mikroskopinės plastiko dalelės randamos net ir atokiausiuose pasaulio kampeliuose – nuo vandenyno dugno iki Arkties ledo. Taip pat plastiko galima rasti ir mūsų organizmuose. Mes kasdien įkvepiame mikroplastiko detales, valgome jas ir netgi geriame vandenį, kuriame jų yra.
(0) 2021-03-14 23
Energinius gėrimus (anksčiau netaisyklingai vadintus energetiniais gėrimais) pirmieji vartoti pradėjo profesionalūs sportininkai, norėdami varžybų metu pademonstruoti savo geriausią sportinę formą. Šiuo metu pagrindinė energinių gėrimų pagrindinė tikslinė grupė kiek pasikeitė, tai – šiuolaikiniu tempu gyvenantys (dažniausiai jauni) žmonės. O vis daugiau šiuolaikinių sportininkų visai nebevartoja energinių gėrimų dėl jų dehidratuojančio, iš organizmo kalcį ir geležį šalinančio poveikio bei kraujospūdžio didinimo.
(14) 2021-01-25 123
Mano vaikystės pasakose gyvavo tokio gyvo ir negyvo vandens idėjos. Dabar, panašu, pasakų idėjos grįžta, tik ne į pasakų knygas, o į lentynas. Tad šiandien – apie gyvąjį vandenį ir trečią brolį Joną.

Jūsų požiūris

Aktyvios diskusijos