Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
Jūs esate čia: Pradžia » Visos temos » Cheminės medžiagos produktuose ir jų poveikis
 
 

Cheminės medžiagos produktuose ir jų poveikis

.
(5) 2021-05-08 21
Europos maisto priežiūros organizacija ketvirtadienį paskelbė, kad plačiai naudojamas maisto priedas, kuris etiketėse žymimas kaip dirbtinis dažiklis E171, nebebus laikomas saugiu naudoti.
(0) 2021-04-20 30
Maisto švaistymas yra baisus dalykas, tačiau greitas gyvenimo ritmas lemia, kad pamirštame kas yra padėta virtuvės spintelėje.
(2) 2021-03-24 38
Kiekvieną minutę nuperkama apie 1 milijonas plastikinių geriamųjų butelių, sukuriant didžiulius atliekų kiekius, kurie dažniausiai patenka į sąvartynus. Šiandien daugelis žmonių pakartotinai naudoja vandens butelius, užpildydami juos.
(0) 2021-03-03 3
Vakarienė iš greito maisto ar kinų restorano gali baigtis galvos skausmu ir pykinimu – tokiais simptomais dažnai skundžiasi žmonės, kurie yra jautrūs mono natrio gliutomatui, dar kitaip žinomam kaip E621.
(0) 2020-09-13 8
Gausiai vartojant pramoniniu būdu intensyviai perdirbtus produktus pakinta senėjimo procesus lemiančios chromosomos. Ši tyrimo išvada buvo pristatyta neseniai vykusioje internetinėje medikų konferencijoje.
(0) 2020-06-03 7
Kofeinas – vienas iš populiariausių psichoaktyvių stimuliantų pasaulyje. Be to, svarbu ir tai, kad jo vartojimo niekas nereguliuoja, na, bent jau tokių kofeino turinčių produktų kaip kavos, arbatos ar gaiviųjų gėrimo vartojimo. Nors nedidelėmis dozėmis vartojamas kofeinas tikrai nepadarys jokios žalos, tiesa ta, kad savo grynąja koncentruota miltelių forma kofeinas yra itin galinga medžiaga, kurios perdozavus kyla nemenkas pavojus sveikatai ar net gyvybei.
(1) 2019-09-14 5
Ekspertai perspėja dėl galimų piktnaudžiavimo nesveiku maistu rizikų: apako vien gruzdintomis bulvytėmis ir bulvių traškučiais besimaitinęs paauglys, skelbia BBC.
(0) 2019-09-10 8
Nors cukinija ir kitos moliūginės daržovės žmogaus sveikatai yra labai naudingos, kai kada jų valgymas gali baigtis liūdnai – gresia apsinuodijimas, nuplikimas ar net mirtis. Žinoma, tai mažai tikėtina ir, statistika rodo, įvyksta retai, tačiau privalote šį tą žinoti, kad iš giedro dangaus netrenktų žaibas.
(0) 2019-09-05 17
Cukringi, daug kofeino turintys energiniai gėrimai pastaraisiais metais tapo vis populiaresni. Pavojų, susijusių su šiais gėrimais, sąrašas sparčiai auga.
(0) 2019-07-16 4
Kartais būdama nėščia jaučiatės stebuklingai – juk jūsų kūne auga dar vienas žmogus! Tačiau taip pat gali atrodyti nesąžininga, kad turite devyniems mėnesiams atsisakyti savo mėgstamiausių valgių (vyno... sušių... sūrio). Ech. Vis dėlto yra vienas gėrimas, kurio nėščios moterys atsisakyti nenori, tačiau nerimauja, ar jis sveikas. Tai – kava.
(0) 2019-04-19 1
Kiaušinių marginimo būdų ir priemonių įvairovė neišmatuojama, tačiau reikėtų žinoti, kad ne visi būdai yra saugūs sveikatai. BENU vaistininkė Inga Norkienė sako, kad renkantis dažus, reikėtų atidžiai skaityti etiketes.
(0) 2019-04-03 16
„Du trečdaliai dantų pastų, parduodamų vaistinėse, prekybos centruose ir ekologiškų produktų parduotuvėse, savo sudėtyje turi titano dioksido – dažiklio, kuris galimai kelia pavojų žmogaus sveikatai ir dėl kurio tinkamumo naudoti kaip maisto priedą (E171) buvo suabejota 2017 metais.
(4) 2019-01-23 2
Perdirbtos mėsos valgymas skatina susirgti vėžiu. Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) skelbia, kad per dieną suvartojus bent 50 g perdirbtos mėsos (pavyzdžiui, du gabalėlius kumpio), rizika susirgti žarnyno vėžiu padidėja penktadaliu. Tačiau mokslininkai jau prabilo apie uogų naudą norint apsisaugoti nuo vėžio.
Metai: visi
[1-15] 16-30 31-45 46-60 >>

Jūsų požiūris

Aktyvios diskusijos