Greitas maistas
.


Salotos ir sveikas maistas ne visuomet eina išvien. Po spalvinga žaluma gali slėptis nemenkas kalorijų kiekis. Sužinok, kaip rinktis ir ruošti tokias salotas, kurios iš tiesų yra lengvos ir maistingos.


Visa plytelė šokolado, didelė pakuotė bulvių traškučių, ledų dėžutė – kartais sunku įjungti stabdžiu, nors ir jaučiame persivalgymą. Neįprastas ir staigus potraukis maistui (moterų atveju) dažniausiai siejamas su nėštumu. Bet ar tai gali būti vėžio simptomas?


Valgydami daug baltymų turinčius greitojo maisto produktus žmonės suvartoja mažiau kalorijų nei valgydami kitus greitojo maisto produktus. Tačiau jie vis tiek linkę persivalgyti, todėl baltymais praturtintus greitojo maisto užkandžius reikėtų vartoti saikingai.


Tiek gyvenime, tiek picos dalybose sąžiningumas yra svarbu. Jei norite supjaustyti picą vienodo dydžio gabalėliais, užduoties sunkumas priklausys nuo to, kiek žmonių turės ją dalytis. Laimei, matematikoje yra keletas gudrybių, kaip užtikrinti, kad visiems picos atitektų po vienodai. Net jei valgytojų yra nelyginis skaičius.


Gruzdintos bulvytės – riebus, tačiau daugeliui žmonių nuodemės vertas maistas. Pasirodo, aliejuje keptas užkandis gali turėti neigiamos įtakos ir žmogaus psichinei sveikatai.


Daugelis iš mūsų streso metu paguodos ieško paguodos maiste. Kodėl taip yra, kelia klausimą livescience.com.


Naujajame tyrime teigiama, kad itin apdoroto maisto vartojimas gali lemti kognityvinių funkcijų pablogėjimą, praneša „Fortune Well“.


Statistika teigia, kad vienas amerikietis per metus suvalgo vidutiniškai 100 mėsainių. Kasmet JAV gyventojai jų nuperka 14 milijardų. Ši apvali bandelė su įdaru tapo amerikietiškojo gyvenimo būdo simboliu.


Daugelis vaikų JAV nežino iš kur iš tikrųjų gaunamas maistas, kurį jie valgo kasdien, ypač kai kalbama apie mėsą.


Nors bulvių traškučiai laikomi sveikatai kenksmingu maistu, juos vis tiek kasdien valgo daugybė žmonių, suvilioti įvairiausių dabar gaminamų traškučių skonių.