Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
Jūs esate čia: Pradžia » Visos temos » Maisto technologijų tyrimų kryptys
 
 

Maisto technologijų tyrimų kryptys

.
(0) 2018-11-29 7
Kauno technologijos universiteto (KTU) Cheminės technologijos fakulteto (CTF) mokslo grupė, vadovaujama prof. Daiva Leskauskaitės ir bendradarbiaudama su pasaulinio garso šefu Alanu Coxonu, sukūrė molekulinės gastronomijos produktą, kuris buvo puikiai įvertintas gurmanų iš viso pasaulio.
(1) 2016-09-19 13
Lietuvos tyrėjų atliktas tyrimas apie vartotojų elgseną pateko į mokslo leidinį tarptautinės rinkodaros srityje Journal of International Marketing. Trejus metus trukęs projektas nagrinėjo, kaip skiriasi vietinių ir užsienyje pagamintų prekių suvokiamas sveikumas.
(6) 2015-11-18 34
Fizinių ir technologijos mokslų centre (FTMC) tobulinama technologija, kuri leidžia du ar net daugiau kartų prailginti maisto produktų galiojimo laiką, išsaugoti maistinę jų vertę ir padidinti sveikatai naudingų medžiagų kiekius. Netemperatūrinės maisto produktų pasterizacijos metodas gali ne tik pakeisti iki šiol taikomą temperatūrinę pasterizaciją, bet ir tapti pagrindiniu metodu kuriant super maistą.
(15) 2014-02-01 45
Liofilizacija yra vienas iš daugelio džiovinimo būdų, tačiau šiuo metu – geriausias. Džiovinant įprastu būdu vitamino C produkte lieka tik apie 40 procentų, o liofilizuojant – 100. Be to, tinkamai laikant liofilizuotus produktus, jų maistines ir skonio savybes galima išsaugoti labai ilgai – net iki 20 metų.
(0) 2014-01-09 0
Kauno technologijos universiteto (KTU) Mėsos technologijos laboratorijos lankytojams nepatartina stipriai kvepintis – tai gali išvesti iš pusiausvyros elektroninę nosį, kuri fiksuoja visą tiriamos aplinkos kvapų puokštę. Mokslininkų komanda, siekdama ištobulinti IT sprendimų bendrovės „Art21“elektroninės nosies programinę įrangą, laboratorijoje atlieka eksperimentus su paukštienos mėginais.
(1) 2013-01-25 1
Kauno technologijos universitetas (KTU) pristatė ateities maisto technologijų viziją ir atradimus, kuriais naudojasi daugiau kaip 30 šalies įmonių.
(11) 2011-03-11 1
Kauno technologijos universitete gruodžio mėnesį duris atvėrė modernus Maisto mokslo ir technologijų kompetencijos centras, kuriame jau bandoma kurti sveikesnį ir kokybiškesnį maistą.
Metai: visi

Jūsų požiūris

Aktyvios diskusijos