Pomidorai
.
(0)
2025-09-07
19
Pomidorai, kurie pasiekia parduotuvių lentynas, dažnai nuvilia skoniu – jie vandeningi, prėski ir beveik neturi aromato. Tačiau dėl to kaltas ne vien augintojas ar mūsų skonis. Šio reiškinio priežastis gali nustebinti net ir didžiausius daržovių mėgėjus.
(0)
2025-07-11
4
Pomidorų krūmai aktyviai žydi – tai metas, kai augalams ypač svarbu skirti tinkamą priežiūrą ir tręšimą. Būtent dabar galime padėti kiekvienam žiedui virsti sultingu vaisiumi.
(0)
2024-11-24
38
Vėžys yra labai sunki liga, kurią labai sunku gydyti. Vėžį gali sukelti bet kas: bloga aplinka, nekokybiškas maistas, kenksmingos darbo sąlygos ar genetika.
(1)
2024-06-10
35
Puodelyje pomidorų sulčių yra tik 45 kalorijos, kalio, vitamino C ir 560 mg natrio.
(0)
2024-02-04
15
Naujausių tyrimų rezultatai rodo, kad pomidorai gali padėti kovoti su bakterinėmis žarnyno infekcijomis, konkrečiai – salmonelėmis, rašo „Science Alert“.
(0)
2023-12-01
1
Jei į savo racioną įtrauksite visaverčius maisto produktus, galite sumažinti vėžio riziką.
(2)
2020-07-08
9
Kuo tręšti daržoves? Kad jos būtų ekologiškesnės, norisi, jog ir trąšos būtų natūralios. O kas gali būti natūraliau už žmogaus šlapimą? Suomijos mokslininkai teigia, kad šlapimas yra itin veiksminga pomidorų trąša.
(1)
2019-05-15
11
Praktiškai visi pomidorai, kuriuos įsigyjame prekybos centre, yra be galo blankaus skonio – jie praktiškai vandeniniai. O dabar mokslininkai atrado geno versiją, kuri padeda pomidorams įgyti skonį. Ir kurios nebėra maždaug 93 procentuose šiuolaikinių, pramonių pomidorų veislių. Šis atradimas gali padėti sugrąžinti skonį į prekybos centrų pomidorus, rašoma žurnalo „Discover“ tinklaraštyje.

