Bendrosios mitybos rekomendacijos
.
(0)
2024-12-06
11
Pastaraisiais metais grėsmingai daugėja atvejų, kai storosios žarnos vėžys diagnozuojamas žmonėms, jaunesniems nei 50 metų. Du nauji tyrimai rodo, kad spartų augimą galėjo lemti pasikeitę mitybos įpročiai.
(0)
2024-12-06
11
Kai žmogui pavyksta sulaukti 100-ojo gimtadienio, natūralu domėtis jo sveikatos įpročiais.
(1)
2024-12-06
2
Ilgą laiką tryniai buvo laikomi didžiausiu priešu tiems, kurie turi padidėjusį cholesterolio kiekį.
(0)
2024-12-03
19
Žiemą visi nori būti sveiki: kad nosis nebėgtų, gerklė neskaudėtų, kosulys neerzintų. Dauguma taip pat atidžiai rūpinasi širdies ir kraujotakos sistemos būkle: tiriasi kraują, seka įvairius rodiklius, matuojasi kraujospūdį. O apie kaulų sveikatą ar dažnai pagalvojate?
(0)
2024-11-29
19
Liūdnai pagarsėjęs cholesterolis yra sudedamoji dalis, reikalinga tinkamam viso organizmo, ypač smegenų, endokrininės ir virškinimo sistemos, veiklai. Tačiau MTL cholesterolio perteklius yra pavojingas, nes užkemša venas ir gali sukelti aterosklerozę, infarktą ar insultą.
(0)
2024-11-25
14
Šie maisto produktai iš tikrųjų mažina cholesterolio kiekį, todėl juos dažnai rekomenduojama įtraukti į sveiką ir subalansuotą mitybą.
(0)
2024-11-24
31
Amerikos širdies asociacija šią savaitę paskelbė atnaujintą insulto prevencijos vadovą. Tai padaryti gydytojus paskatino augantis sergamumas tarp jaunų žmonių.
(0)
2024-11-24
37
Vėžys yra labai sunki liga, kurią labai sunku gydyti. Vėžį gali sukelti bet kas: bloga aplinka, nekokybiškas maistas, kenksmingos darbo sąlygos ar genetika.
(0)
2024-11-21
-2
Avižiniai dribsniai paprastai yra sveikas pasirinkimas. Avižinių dribsnių košėje kupina skaidulų, reikalingų maistinių medžiagų ir baltymų, kurie palaiko širdies sveikatą, gerina virškinimą, padeda kontroliuoti svorį ir cukraus kiekį kraujyje. Avižiniai dribsniai gali prisidėti prie subalansuotos mitybos ir netgi sumažinti uždegimą bei cholesterolio kiekį.
(0)
2024-11-13
3
Žmonės raugina maistą ir gėrimus jau mažiausiai 13 000 metų – ir beveik tiek pat laiko kalba apie jų naudą sveikatai. Tačiau nepaisant ilgos rauginimo istorijos, tik dabar pradedame aiškintis, ar šie maisto produktai iš tiesų yra naudingi mūsų sveikatai, rašo „New Scientist“. Skirtingai nei mūsų protėviai, dabar jau žinome, kaip vyksta fermentacija: mikrobai (pavyzdžiui, tam tikros mielės ir bakterijos) suskaido grūdų, vaisių, daržovių ir pieno produktų cukrus taip, kad jie nesugestų ir išgautų unikalų skonį. Tačiau ką tai reiškia mūsų sveikatai?
(0)
2024-11-13
9
Ką valgėte šįryt pusryčiams? Galbūt pasirinkote „sveiką“ vaisinį jogurtą, dribsnius ar skrebučius? Jei taip, turime liūdnų žinių – remiantis nauju tyrimu, visi šie pusryčiai gali lemti priešlaikinį senėjimą.