Mityba
.


Tyrimas atskleidžia, kad paprastas augalas, dažniausiai naudojamas arbatai saldinti, ateityje gali padėti kovoti su viena mirtiniausių žmonijos ligų, rašo „Science Alert“.


Kava – tai gėrimas, kuris tikrai nėra neutralus organizmui. Visų pirma, joje yra kofeino, kuris stimuliuoja organizmą, bet taip pat kovoja su laisvaisiais radikalais. Tačiau joje taip pat yra oksalo rūgšties, kuri gali jungtis prie mineralų, tokių kaip kalcis, geležis ir magnis, sumažindama jų absorbciją į kraują.


Virtuvėje tvarka yra svarbi ne tik šaldytuve, bet ir keptuvėje. Atrodo, paprastas klausimas – ką pirmiau dėti, svogūnus ar morkas – gali turėti lemiamą įtaką patiekalo skoniui, aromatui ir net tekstūrai.


Virtuvėje daugelis mūsų vandenį arbatinuke užverda ne vieną kartą – ypač jei jo šiek tiek liko po ankstesnio virimo. Iš pirmo žvilgsnio tai atrodo visiškai nekaltas įprotis, tačiau mokslininkai ir sveikatos specialistai atkreipia dėmesį, kad pakartotinis vandens virinimas gali turėti tiek neutralų, tiek potencialiai neigiamą poveikį, priklausomai nuo aplinkybių.


Kiaulienos kepsniai gali būti kulinarinis hitas arba... visiška katastrofa. Viskas priklauso nuo vieno dalyko: mėsos pasirinkimo.


Nors jos dažnai minimos dietose kaip sveikatos simbolis, jos ne visiems vienodai naudingos. Kai kuriems žmonėms jų vartojimas gali padaryti daugiau žalos nei naudos.


Kepenys – didysis mūsų organizmo filtras, kuriuo turime nuolat rūpintis. Įdomu tai, kad nuo kepenų veiklos priklauso širdies, kraujotakos, virškinimo organų, inkstų, smegenų, limfinės sistemos ir psichikos būklė, skelbia leidinys timesofindia.com.


Nors iš pirmo žvilgsnio jis primena mandariną, tai aromatingas, rūgštokas citrusinis vaisius, turintis daug naudos sveikatai, kuris Europoje vis dar mažai žinomas. Gaila, nes tai išskirtinai vertingas vaisius, kurį verta įtraukti į savo kasdienę mitybą.


Jie jau daugelį metų yra neatsiejama Lietuvos sodų dalis, tačiau šiandien jų vis rečiau pasitaiko ant mūsų stalų.