Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
Jūs esate čia: Pradžia » Visos temos » Trans riebalai
 
 

Trans riebalai

.
(1) 2022-03-26 5
Paimate skilandį. Pjaunate riekelę. Grožitės baltais kaip perlai lašinukais. Ir dabar pasaulis apsiverčia aukštyn kojomis: pasirodo, tame skilandyje nėra lašinukų. Paaiškėja, kad lašinukai pagaminti iš aliejaus. Arba kad išvis juose nėra riebalų. Ir nors tai skamba kaip fantastika, visgi tai gali būti realybė.
(0) 2020-08-13 15
Pirmas dalykas, kurį turite žinoti apie geruosius ir bloguosius riebalus yra tas, kad šie terminai yra labai slidūs. „Nemėgstu sakyti „gerieji riebalai“ ar „blogieji riebalai“, nes žmonės dažniai mano, kad yra „geri“, jeigu valgo „gerųjų“ riebalų, ir „blogi“, jeigu valgo „blogųjų riebalų“. Tai gali atvesti prie mitybinio kaltės ir gėdos mentaliteto, – sakė Nešvilyje, Tenesio valstijoje, veikiančio Vanderbilto universiteto Medicinos centro dietologė Jessica Bennett. – Vieni riebalai yra sveiki, o kiti – mažiau sveiki.“
(0) 2020-03-03 10
Tai, kad alyvuogių aliejus turi daugybę sveikatai naudingų ir net būtinų medžiagų, yra girdėjęs bene kiekvienas. Vis dėlto neapsigaukite – neteisingai naudojant šį riebalą, galite padaryti didžiulę žalą savo kūnui.
(1) 2019-11-14 0
Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) atliktais tyrimais, 2 proc. padidinus iš transriebalų rūgščių gaunamų kalorijų suvartojimą, širdies ligų rizika išauga net 23 procentais. Tai gali sudaryti vos kelis papildomai suvartotus gramus riebalų iš kenksmingiausio šaltinio – transriebalų, dažnai vadinamų „riebalais žudikais“. Apie tai – pokalbis DELFI laidoje „Sveikatos receptas“ su gydytoja dietologe, medicinos mokslų daktare Edita Gaveliene.
(0) 2019-10-31 4
Nuo lapkričio 1 dienos įsigalioja reikalavimas, kad Lietuvos rinkai tiekiamuose maisto produktuose vadinamųjų transriebalų kiekis negali viršyti 2 gramų 100-te gramų riebalų.
(0) 2019-03-13 -8
Vertindami sviestą, žinovai kalba ne tik apie jo natūralumą ir naudą – kietuose gyvūniniuose riebaluose daugiausia sočiųjų riebalų rūgščių, kurios mūsų organizme skatina cholesterolio gamybą ir kaupimąsi. Tačiau ar tikrai reikėtų rinktis margariną arba tepamus riebalų mišinius?
(0) 2019-01-02 10
Pirkdami maisto produktus parduotuvėje, skaitykite jų etiketes – juose gali būti medžiagų, kurios skatina senėjimo procesą, LRT TELEVIZIJOS laidoje „Klauskite daktaro“ sako Lietuvos sveikatos mokslų universiteto profesorius Alvydas Unikauskas. Pasak jo, šias medžiagas daugelis kasdien vartojame net nežinodami, kaip jos atsiliepia mūsų jaunatviškumui – tiek išvaizdai, tiek savijautai.
(4) 2018-10-25 17
Riebalai – viena pagrindinių maistinių medžiagų, pastaruoju metu kelianti daug diskusijų ir prieštaringų nuomonių. Tai sukelia visuomenės sumišimą.
(0) 2018-05-16 21
Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) ragina visas valstybes per artimiausius penkerius metus pasiekti, kad maistui gaminti nebūtų naudojami dirbtiniai transriebalai.
(0) 2017-12-28 22
Sveikatos apsaugos ministerijai (SAM) nusprendus nuo 2019 metų rudens apriboti transriebalų kiekį maisto produktuose, saldumynų gamintojai ir mažmeninės prekybos tinklai skirtingai reaguoja į naują reguliavimą.
(5) 2017-10-27 14
Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga pasirašė įsakymą, kuriuo bus ribojamas transriebalų kiekis maisto produktuose. Šio įsakymo projektas buvo notifikuotas Europos Komisijoje (EK), jį parėmė ir kitos Europos Sąjungos (ES) šalys.
(3) 2017-10-23 52
Lietuvoje planuojama riboti transriebalus, kurių nesaikingas vartojimas, anot medikų, gali kenkti sveikatai.
(0) 2017-06-12 50
Margarinas, glazūruotos spurgos ar gruzdintos bulvytės – tai tik keli produktai, kurių sudėtyje yra transriebalų: nesočiųjų riebalų rūgščių, darančių žalą žmogaus organizmui. Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto atstovės teigimu, nedidelis kiekis transriebalų yra kai kuriuose mėsos ir pieno produktuose, tačiau jie nėra tokie kenksmingi kaip pramoniniu būdu gauti riebalai.
(0) 2017-01-13 28
Nustatyta, kad populiariausias pasaulyje šokoladinis-riešutinis kremas „Nutella“ gali sukelti vėžį. Taip yra dėl jo sudėtyje esančio palmių aliejaus, kuris ne tik suteikia specifinį skonį, vientisumą, bet ir ilgesnį galiojimo laiką. Deja, Europos maisto saugos tarnyba įspėjo, kad palmių aliejus yra kone labiausiai kancarogeniškas iš visų aliejų, rašė dailymail.co.uk.
(7) 2013-11-08 6
<p style="font-style:italic"> Pa­skelb­tas nau­jas Mais­to ir vais­tų ad­mi­ni­stra­ci­jos (FDA) pa­siū­ly­mas ri­bo­ti trans rie­ba­lus ga­li tap­ti pa­bai­ga to, kas ka­dai
Metai: visi
[1-15] >>

Jūsų požiūris

Aktyvios diskusijos