Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
Jūs esate čia: Pradžia » Visos temos » Skaidulos
 
 

Skaidulos

.
(0) 2021-03-30 3
Savo sveikata neretai susirūpiname tik tada, kai kūnas pradeda siųsti neigiamus signalus, atsiranda skausmų ar kitų sutrikimų. Netikėtai sumažėjęs energijos lygis, pasunkėjęs virškinimo procesas ar suprastėjusi odos būklė gali signalizuoti ne trumpalaikį negalavimą, o maistinių skaidulų trūkumą.
(0) 2021-03-19 3
Ne kartą teko girdėti, kad skaidulos – būtina mitybos dalis. Tačiau Lietuvos gyventojų apklausa parodė, kad tarp vartotojų nėra nusistovėjusio įpročio skaidulas tikslingai įtraukti į racioną.
(3) 2020-12-23 -4
Koronaviruso atvejams šalyje mušant rekordus, gyventojai ypatingai susirūpinę savo sveikata. Ligų prevencijai skiriamas itin didelis dėmesys, o susirgus siekiama kuo greičiau atsistoti ant kojų, mat nusilpusiems žmonių organizmams COVID-19 infekcija dar pavojingesnė.
(1) 2020-10-08 14
Daugiau nei 90 proc. Jungtinės Karalystės suaugusiųjų suvartoja nepakankamai maistinių skaidulų, rodo Nacionalinė maisto ir mitybos apklausa (NDNS). Skaidulų vartojimas gali sumažinti širdies ligų, insulto, antrojo tipo diabeto ir žarnyno vėžio riziką, sumažinti kraujospūdį ir cholesterolio kiekį kraujyje.
(0) 2020-06-11 1
Skaidulinės medžiagos (arba maistinės skaidulos) yra sudėtinių angliavandenių tipas. Šių angliavandenių žmogaus organizmo virškinimo fermentai neskaldo. Skaidulinės medžiagos pasižymi daugybe privalumų sveikatai. Paprastai maistinių skaidulų gaunama su maistu, tačiau taip pat galima vartoti papildus su jomis.
(0) 2019-09-06 3
Ir skaidriam protui, ir gražiam kūnui, ir gerai nuotaikai. Avietės ne tik padeda palaikyti įvairias kūno sistemas, bet ir yra puikus smaližių pasirinkimas.
(0) 2019-08-11 9
Bananai yra sveikas subalansuotos dietos priedas, mat suteikia daugybę gyvybiškai svarbių maistinių medžiagų ir yra puikus skaidulų šaltinis. Ir nors bananai tiesiogiai nepadeda numesti svorio, kai kurios šių vaisių savybės gali padėti sumažinti pilvo pūtimą, kontroliuoti apetitą ir būti cukraus pakaitalu.
(0) 2019-06-10 7
Žaliuosiuose žirneliuose daug antioksidantų – būtent dėl didelės jų koncentracijos šis maisto produktas turi priešvėžinių savybių.
(1) 2019-06-02 14
Dauguma žmonių, spausdami apelsinų sultis ar tiesiog valgydami apelsinus linkę nuimti išmesti vaisiaus minkštimą supančią baltą žievelę.
(0) 2019-02-12 18
Turbūt nėra žmogaus, kuris nebūtų ragavęs razinų. Nuo mažų dienų prisimename, kaip jomis būdavo gardinama košė, pyragai ar sūreliai. Bet ar tai sveikas maistas? Kokios naudos organizmui gali duoti razinos?
(0) 2018-11-23 4
Duonos lentynose pasiūla kaip niekada didelė – nuo klasikinio batono iki duonos su tokiais ingredientais kaip burokėliai ar saldžiosios bulvės. Tačiau kaip iš tikrųjų išsirinkti kokybišką produktą ir ko ieškoti jo etiketėje? Vilniaus universiteto profesorius ir mitybos specialistas dr. Rimantas Stukas teigia, kad svarbu atkreipti dėmesį į kelis svarbiausius aspektus – skaidulines medžiagas, baltymus bei pridėtinį cukrų ir druską. Būtent šie kriterijai padės atsirinkti sveikatai palankiausią produktą.
(0) 2018-02-13 12
Dvidešimt penki gramai – tiek skaidulų kasdien turėtume suvalgyti kiekvienas, jei norime būti sveiki, LRT TELEVIZIJOS laidoje „Klauskite daktaro“ sako gydytojas Alvydas Unikauskas. Skaidulos sumažina hemarojaus riziką, taip pat inkstų ir tulžies akmenų atsiradimo riziką. Vartojant skaidulų turintį maistą yra mažesnė insulto, infarkto bei diabeto tikimybė.
Metai: visi

Jūsų požiūris

Aktyvios diskusijos