Mityba
.


Planuojant išvyką į gamtą svarbu ne tik smagiai praleisti laiką, bet ir tinkamai pasirūpinti maistu. Teisingas produktų pasirinkimas, saugus maisto laikymas ir higienos taisyklių paisymas padeda išvengti apsinuodijimų, rėmens ir kitų sveikatos problemų. Sveikatos sprendimų centro „Antėja“ šeimos gydytoja Indrė Stukienė dalijasi naudingais patarimais, kaip gamtoje saugiai laikyti ir vartoti maistą bei ką daryti, jei suvalgius pasireiškia nemalonūs simptomai.


Karštomis dienomis daugiau prakaituojame, o mūsų organizmas natūraliai netenka skysčių. Dehidratacija gali sukelti elektrolitų disbalansą, pavyzdžiui, natrio, kalio ir kitų svarbių mineralų trūkumą.


Kiaušinius virtuvėje naudojame beveik kasdien. Tai neatsiejama mūsų mitybos dalis, būtina ruošiant daugybę patiekalų, užkandžių ar kepinių. Tačiau daugelis nežino, kaip tinkamai juos laikyti, todėl jie greičiau genda. Kokios klaidos reikėtų vengti?


Nauji tyrimai atskleidė netikėtą taurino, žmogaus organizmo gaminamos maistinės medžiagos, vaidmenį. Jo taip pat yra mėsoje, žuvyje ir energetiniuose gėrimuose.