Kaip tausoti sveikatą
.


Vasarą dažniau griebiamės vaisių, ledų, šaltų gėrimų ir lengvų salotų. Tai skamba sveikai, bet ne viskas, kas lengva, yra naudinga žarnynui. Sužinokite, kas iš tikrųjų gali jam pakenkti, kai temperatūra pakyla.


Vokietijos žiniasklaida, remdamasi Europos ligų prevencijos ir kontrolės centro (ECDC) pranešimu, perspėja, kad Europos pakrančių vandenyse daugėja vibrioinfekcijų atvejų, o Baltijos jūra įvardyta kaip rizikos regionas.


Pastaraisiais metais išpopuliarėjo pistacijų desertai. Pistacijos yra skanus, traškus užkandis, kurį verta įtraukti į įvairiapusę mitybą. Kokia jų valgymo nauda?


Vasara – puikus metas griebtis šviežių, sultingųjų pomidorų. Turguose ir prekystaliuose jų rasite daugybę – nuo intensyviai raudonų aviečių spalvos pomidorų iki mažų pomidorų ir geltonų, oranžinių bei net tamsiai rudų veislių. Bet kaip iš šios gausybės išsirinkti skaniausius?


Niežti taip stipriai, kad norisi nusiplėšti odą. Vasaros klasika? Nesijaudinkite! Yra namų gynimo priemonių, kurios tikrai veikia. Nuo ledo kubelio iki svogūno griežinėlio – sužinokite, kaip greitai nuraminti uodo įkandimą.


Šviežios bulvės su kefyru – vienas iš tų patiekalų, kurie žavi savo paprastumu ir išskirtiniu skoniu.


Daugeliui iš mūsų važiavimas dviračiu yra tiesiog didelis malonumas. Tačiau verta prisiminti, kad ši veikla taip pat gali pagerinti mūsų kūno išvaizdą.


Yra paplitęs mitas, kad sūrio ir sausainių valgymas prieš miegą gali sukelti košmarus. Bet ar tai tikrai tiesa? Tyrėjai atliko keletą tyrimų ir rezultatai yra gana įdomūs.