Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
 
 

Dešrelės (Žmogus ir medicina | Mokslas)

.
(5) 2022-08-07 4
Prancūzų mokslininkas, pasidalinęs „Webbo teleskopo nuotrauka“, internete sukėlė tikrą audrą - dabar paaiškėjo paslaptis.
(4) 2018-05-24 10
Visos jūsų mėgstamos dešros, rūkyti lašiniai, mėsos vyniotiniai ar kumpiai – tai peilis jūsų sveikatai ir gyvybei, LRT TELEVIZIJOS laidoje „Klauskite daktaro“ sako Lietuvos sveikatos mokslų universiteto profesorius Alvydas Unikauskas. Todėl jis siūlo įsivaizduoti, kiek riekelių tokios dešros suvalgytumėte, jei vietoje visiems žinomo žymėjimo „E“ mėsos gaminių etiketėse atsidurtų žodžiai „vėžys“, „cukrinis diabetas“, „Alzheimeris“ ar tiesiog „mirtis“.
(2) 2015-12-10 10
Amerikiečių kompanija „Clear Foods“, tyrinėjanti genetinę maisto sudėtį, paviešino dešrainių tyrimo rezultatus.
(20) 2012-03-29 2
Pasakų herojai košę išvirdavo iš kirvio, o šiuolaikiniai mėsos perdirbėjai dešras gamina iš įvairių papildų ir priedų. Šiek tiek ląstelienos arba karagenino – ir produkto savikaina krenta daugiau nei perpus.
(2) 2010-05-18 0
Tyrimas atskleidė, kad valgant apdorotą mėsą (pavyzdžiui, dešreles), padidėja rizika susirgti širdies ligomis. Panašu, kad raudona mėsa nėra tokia žalinga, praneša BBC.
(29) 2009-04-09 1
Maisto kokybę kontroliuojantys specialistai sako, kad parduotuvėse parduodamos rūkytos dešrelės netinkamos kepti ant laužo.
Metai: visi