Duonos gaminiai (Žmogus ir medicina | Mokslas)
.
(0)
2024-06-14
2
Kai kurie maisto produktai ir gėrimai iš tikrųjų gali sumažinti jūsų koncentraciją.
(0)
2024-05-14
7
Socialiniuose tinkluose, ypač „TikTok“, plinta vaizdo įrašai, kuriuose teigiama, kad užšaldžius duoną ji iš tiesų tampa sveika. Kai kuriuose iš jų cituojami tai patvirtinantys tyrimai. Tačiau ar iš tiesų dėl to ji tampa sveikesnė, pasakoja „ScienceAlert“.
(0)
2023-11-30
4
Storosios žarnos vėžys – klastinga ir neretai mirtina liga. Medicinos mokslas dar siekia suprasti, kaip žmonės gali sumažinti riziką susirgti storosios žarnos vėžiu.
(0)
2023-08-19
-2
Kviečių glitimas (gliutenas) gali sukelti uždegimą smegenyse, skelbia tyrėjai iš Naujosios Zelandijos. Mokslininkai mano, kad bandymų su pelėmis metu gautos išvados, tikėtina, galioja ir žmonėms. Tačiau, pasak tyrėjų, tai nereiškia, jog visi turėtų atsisakyti glitimo.
(1)
2022-01-06
-17
Mityba pagrįstos rizikos mažinimo priemonės gali būti taikomos kartu su vakcina nuo COVID-19, sako mokslininkai.
(2)
2021-09-17
35
Šiuolaikinis gyvenimas yra kupinas patogumų, tačiau nedaug dalykų patogumu lenkia raikytą duoną. Tik pagalvok apie tai. Norėdami susitepti sumuštinį, atidarote maišelį ir išimate iš anksto tvarkingai supjaustytas riekes. Beveik juokinga, kad žmonėms tai suprasti prireikė daugiau nei dviejų tūkstančių metų. Dabar įsivaizduokite, kad kažkas bando atimti šį puikų išradimą.
(0)
2020-02-19
0
Manote, sūris storina? Na, reikėtų pažvelgti į prancūzus. Jie valgo sūrį, prancūzišką batoną, geria vyną – tačiau vis tiek išlieka liekni. Na, bent jau žvelgiant į bendrą vidurkį.
(3)
2019-07-11
39
Viduramžiai mūsų mintyse asocijuojasi su purvu, ligomis, smurtu ir užgniaužtu mokslu. Dažnai tai tėra mitai. Tačiau kai kurios tų laikų gyvenimo detalės iš tiesų kelia šiurpą. Pavyzdžiui, ar žinojote, kad vasarą valstiečių valgyta duona galėjo svaiginti?
(2)
2019-03-06
-15
Ne visada aišku, kurie maisto produktai sveiki, o kurie – ne. Daugelis žemiau išvardintų produktų turi sveikesnes versijas – tiesiog reikia žinoti, ko ieškoti, rašo medicalnewstoday.com.
(1)
2019-01-18
11
Nusprendus keisti mitybos įpročius ir nuo šiol valgyti tik sveikai, dažnas puola į kraštutinumus: sau įprastą maisto racioną ima keisti drastiškai ir iš pagrindų, nors tai ir ne visada būtina. Nebevalgyti duonos – vienas pirmųjų pokyčių, kurių imasi daugelis pradedančiųjų „sveikuolių“.
(0)
2018-11-23
4
Duonos lentynose pasiūla kaip niekada didelė – nuo klasikinio batono iki duonos su tokiais ingredientais kaip burokėliai ar saldžiosios bulvės. Tačiau kaip iš tikrųjų išsirinkti kokybišką produktą ir ko ieškoti jo etiketėje? Vilniaus universiteto profesorius ir mitybos specialistas dr. Rimantas Stukas teigia, kad svarbu atkreipti dėmesį į kelis svarbiausius aspektus – skaidulines medžiagas, baltymus bei pridėtinį cukrų ir druską. Būtent šie kriterijai padės atsirinkti sveikatai palankiausią produktą.
(1)
2018-11-16
19
Kasdien naudojame daugybė produktų net negalvodami, kas, kada ir kodėl juos išrado. Tikriausiai neatsisakytumėte krekerio su sviestu ir lašiša, bet ar žinojote, kad jie sukurti tikrai ne tam, kad jūs jais gardžiuotumėtės? Iš tiesų, jei buvo sukurti, kad padėtų jums atsikratyti kai kurių polinkių.
(3)
2018-10-15
18
Dauguma dietų atmeta duoną kaip figūrai nepalankų produktą. Ispanų mokslininkai iš Las Palmas de Gran Canaria universiteto paskelbė, kad tokia nuostata kenkia sveikatai ir kiekvieno žmogaus racione būtinai turi būti duona. Anot jų, tvirtinimas, kad duona tukina yra klaidingas ir net žalingas įsitikinimas.