Maisto galiojimo terminas (Žmogus ir medicina | Mokslas)
.
(1)
2024-10-09
7
Ar žinojote, kaip reikia laikyti lašinius ir kiek laiko juos galima laikyti šaldytuve arba rūsyje?
(0)
2024-08-01
30
Pasak mokslininkų, medus turi neįtikėtinai ilgą galiojimo laiką. Bet net ir jis negali būti išsaugotas amžinai.
(2)
2021-05-06
19
Beprotiška dietos tendencija, kurią propaguoja kai kurie interneto vartotojai, yra „high meat“ – mėsa, kuri palikta mėnesius ar net metus irti.
(0)
2021-04-20
30
Maisto švaistymas yra baisus dalykas, tačiau greitas gyvenimo ritmas lemia, kad pamirštame kas yra padėta virtuvės spintelėje.
(0)
2020-04-08
15
Kas būtų, jei civilizacija – tokia, kokią turime dabar – rytoj išnyktų? Ar maistas, kurį šiandien valgome, galėtų išsilaikyti taip ilgai, kad jį tolimoje ateityje atrastų archeologai? Ir jei taip – ar tas maistas dar būtų valgomas? Šiame straipsnyje sužinosite apie tai, koks valgis išsilaiko ilgiausiai – ir kokį seniausią maistą išdrįso valgyti modernus žmogus.
(0)
2020-01-24
3
Šiandien skaičiuojama, kad trečdalis pagaminamo maisto tampa atliekomis. Vidutiniškai 1,3 milijardo tonų vaisių, daržovių, mėsos, pieno produktų, jūros gėrybių ar kruopų, kurios išmetamos restoranų, parduotuvių, gamybos padalinių, turi didelės įtakos klimato kaitai visame pasaulyje. Ekspertų teigimu, vienas lengvesnių ir gana efektyvių sprendimų, kurį galėtume jau šiandien daryti kiekvienas – iki nulio sumažinti maisto švaistymą tiek savo lėkštėje, tiek mieste.
(0)
2020-01-23
25
Kuo labiausiai pasitikite spręsdami, ką daryti su jogurtu, pasibaigus jo galiojimui? Nurodyta data, akimis, nosimi ar liežuviu? Statistika rodo, kad prekybininkai ir gyventojai išmeta tonas tinkamų vartoti produktų, nes vieni vadovaujasi maisto saugos taisyklėmis, kiti – gamintojų nurodymais. Londonietė Solveiga Pakštaitė dar universitete sugalvojo būdą nustatyti, kada išties maistas jau tikrai netinkamas valgyti, ir už tai ne tik pelnė profesionalų pripažinimą, bet ir susišlavė keletą prestižinių apdovanojimų.
(0)
2019-12-18
0
Pagal senovės lietuvių papročius, po Advento, kurio metu stengiamasi nevalgyti mėsos ir kitų riebių maisto produktų, šv. Kalėdos yra laikas, kai galima pasilepinti įvairiausiomis gėrybėmis: gausybe vyniotinių ir mišrainių, saldžiausių pyragų, tortų, sausainių ir kitų skanėstų. Šventiniu laikotarpiu namuose visada pagausėja maisto, šaldytuve ima trūkti vietos, o po vaišių lieka nesuvalgytų likučių. Todėl labai svarbu nepamiršti pagrindinių taisyklių ir saugiai tvarkyti maistą.
(0)
2018-12-23
3
„Kartais žmonės sako – kiek galima kalbėti apie mitybą? Bet kalbėti reikia. Bendraudamas su žmonėmis pastebiu, kad jų įpročiai keičiasi įgaunant žinias“, – sako Vilniaus universiteto Visuomenės sveikatos instituto direktorius profesorius Rimantas Stukas. Tad dar kartą pakalbėkime apie sveiką mitybą – galbūt tai, ką papasakojo profesorius, jums bus naujas atradimas.
(2)
2018-05-21
5
Mes visi esame tai patyrę, kai kurį laiką namuose pabuvęs česnakas ima ir sudygsta. Juk tai – akivaizdus ženklas, kad jo galiojimo laikas pasibaigė, tiesa?
(2)
2016-10-24
-31
Netikėkite produktų galiojimo datomis – JAV Nacionalinė išteklių apsaugos taryba siūlo paprastą būdą, kaip nustatyti, ar maistas jau yra nebetinkamas valgyti.
|
||