Pipirai (Žmogus ir medicina | Mokslas)
.
(0)
2024-09-30
1
Žmogaus organizmas turi natūralų būdą, kaip apsisaugoti nuo nukraujavimo. Taigi, kai susižeidžiate, kraujo krešumas – naudinga savybė. Tačiau kartais šis procesas gali būti pavojingas sveikatai.
(0)
2023-11-02
2
Mokslininkų nuomonė apie tai, ar aštrus maistas gali turėti teigiamą ar neigiamą poveikį jūsų sveikatai, yra gana nevienareikšmė, rašo „Science Alert“.
(0)
2021-12-04
3
Prieskoniais nuo senų laikų garsėja Azija, o Indija yra laikoma didžiausia prieskonių eksportuotoja pasaulyje. Tačiau vienas žymiausių prieskonių – čili pipiras – kilo ne iš Indijos, ir net ne iš Azijos.
(0)
2021-01-17
8
Čili pipirai gali pagardinti bet kokį patiekalą, ir pasirodo, net saulės elementus. Mokslininkai nustatė, kad pridėjus kapsicino perovskito prekursoriui, galima pagerinti saulės elementų efektyvumą.
(0)
2020-07-06
17
Apie aštrų maistą sklando daugybė teiginių – pavyzdžiui, jog jis naikina parazitus, degina kalorijas, jį galima valgyti labai retai, tačiau tai – itin sveika. Vis dėlto kaip yra iš tiesų? Gydytoja dietologė Kristina Jasmontienė sudėliojo visus akcentus, kuriuos turi žinoti abi pusės – ir aštraus maisto mėgėjai, ir jo pakęsti negalintys žmonės.
(0)
2020-01-03
5
Šis produktas galbūt ir nėra priimtas kiekvieno skoniui, bet jį valgyti, pasirodo, be galo naudinga jūsų širdžiai.
(0)
2019-02-21
14
Pipirai kovoja su nutukimu, todėl puikiai tinka sergantiems diabetu. Be to, juose esantis piperinas padeda deginti riebalus ir numesti svorio.
(1)
2018-01-02
6
Ar niekada nesusimąstėte, kodėl aštrus maistas taip degina burną? Žinoma, juk kai dega burna, tokie pamąstymai tikriausiai nekyla, nes norisi kaip įmanoma greičiau numalšinti šį deginimą. Vis dėlto, jeigu jus domina atsakymas į šį klausimą, skaitykite toliau.
(0)
2017-08-28
8
Ar pastebėjote, kad kai kurie jūsų draugai be menkiausio vargo valgo labai aštrų maistą, kai tuo tarpu kiti iš karto paraudonuoja ir negali nuryti nei kąsnio? Žmonės aštrų maistą toleruoja skirtingai. Kai kurie nuo jo gali net apkursti. Bet kaip tai įvyksta? Kaip aštrūs makaronai gali trumpam atimti klausą?
(2)
2017-06-29
27
Pipirai ne be reikalo vadinami prieskonių karaliumi: moksliniai tyrimai rodo, kad jie gali apsaugoti nuo vėžio ar cukrinio diabeto. Taip sako gydytojas Alvydas Unikauskas.
(3)
2017-05-23
84
Viso pasaulio spauda rašė apie prieš keletą metų aštriausio pipiro titulą pelniusio pipiro aštrumą. Tik drąsiausi ryžosi jį suvalgyti ir beveik visada pasigailėdavo. Tačiau, kad ir koks aštrus pipiras bebūtų, visada atsiranda aštresnių. Vienas Velso sodininkas atsitiktinai išvedė tokį pipirą, kad prieš jį nublanksta bet koks kitas šios genties augalas.
(0)
2017-02-23
15
Jeigu dažnai valgote aštrų maistą, turime jums gerų žinių – gali būti, kad jūs gyvensite ilgiau.
(9)
2012-09-05
28
Naujausių tyrimų duomenimis, aštriausiu pipiru Žemėje karūnuotas Trinidado Morugos Skorpiono veislės čili pipiras: šio augalo vaisiuje buvo užregistruoti net 2 mln. Skovilio aštrumo vienetų (angl. – „Scoville heat units“, SHU). Tai reiškia, jog nedidukas šio atominio pipiro vaisius savyje slepia 400 jelopeno pipirų užtaisą. Arba stiklinę ašarinių dujų koncentrato. Ir ką, jei kada tektų tokį suvalgyti?
|
||