Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
 
 

Pomidorai (Žmogus ir medicina | Mokslas)

.
(0) 2025-11-18 3
Daugybė mokslinių tyrimų patvirtina, kad geriant jas kelis kartus per savaitę galima sustiprinti imuninę sistemą, širdies ir kraujagyslių veiklą bei prisidėti prie kraujospūdžio mažinimo – ir tai tik dalis jų naudos.
(0) 2025-09-07 19
Pomidorai, kurie pasiekia parduotuvių lentynas, dažnai nuvilia skoniu – jie vandeningi, prėski ir beveik neturi aromato. Tačiau dėl to kaltas ne vien augintojas ar mūsų skonis. Šio reiškinio priežastis gali nustebinti net ir didžiausius daržovių mėgėjus.
(0) 2024-11-24 38
Vėžys yra labai sunki liga, kurią labai sunku gydyti. Vėžį gali sukelti bet kas: bloga aplinka, nekokybiškas maistas, kenksmingos darbo sąlygos ar genetika.
(1) 2024-06-10 35
Puodelyje pomidorų sulčių yra tik 45 kalorijos, kalio, vitamino C ir 560 mg natrio.
(0) 2024-06-08 1
Pomidorų vartojimas gali padidinti skrandžio opų atsiradimo riziką.
(0) 2024-02-04 15
Naujausių tyrimų rezultatai rodo, kad pomidorai gali padėti kovoti su bakterinėmis žarnyno infekcijomis, konkrečiai – salmonelėmis, rašo „Science Alert“.
(0) 2023-12-01 1
Jei į savo racioną įtrauksite visaverčius maisto produktus, galite sumažinti vėžio riziką.
(1) 2019-05-15 11
Praktiškai visi pomidorai, kuriuos įsigyjame prekybos centre, yra be galo blankaus skonio – jie praktiškai vandeniniai. O dabar mokslininkai atrado geno versiją, kuri padeda pomidorams įgyti skonį. Ir kurios nebėra maždaug 93 procentuose šiuolaikinių, pramonių pomidorų veislių. Šis atradimas gali padėti sugrąžinti skonį į prekybos centrų pomidorus, rašoma žurnalo „Discover“ tinklaraštyje.
(0) 2018-10-25 16
Lengviausias būdas pagerinti sveikatą ir savijautą – valgyti daug daržovių. Visose daržovėse gausu sveikų vitaminų, mineralų ir ląstelienos. Vis dėlto, kai kurios jų išsiskiria ypatinga nauda sveikatai, rašo medicalnews.today.
Metai: visi
[1-15] 16-30 >>